Met Adamo Nagalo (21) heeft PSV er eindelijk een centrale verdediger bij

2 september om 13:03 • Aangepast vrijdag om 02:01
nl
PSV heeft eindelijk een centrale verdediger weten te strikken. Adamo Nagalo komt over van het Deense FC Nordsjaelland. Hij tekende maandag een contract tot 2029.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

"Toen PSV voorbij kwam heb ik geen moment getwijfeld”, zegt Ademo. “PSV is voor mij de juiste club op het juiste moment. Het is geweldig om het hier te zijn. Ik kon vannacht zelfs nauwelijks slapen omdat ik zoveel zin heb in dit avontuur."

Carrière
De speler komt uit voor het nationale elftal van Burkina Faso. In totaal speelde hij vijftien interlands voor het Afrikaanse land.

De in Ivoorkust geboren Burkinees is in 2020 door de Deense club gescout in de Right to Dream-academie in Ghana, waar ook oud-Ajacied Mohammed Kudus werd opgeleid.

Bij de Deense club werd hij vanaf zijn tweede seizoen een vaste kracht en speelde 93 wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer. De centrale verdediger had bij de Denen een contract tot 2027. Voor FC Nordsjaelland levert de transfer een recordsom op.

De 21-jarige speler (over drie weken wordt hij 22) werd zondagmiddag al gespot bij zijn medische keuring.

Wachten op privacy instellingen...

PSV liet zaterdag weten dat het Rick Karsdorp aan zich heeft gebonden. De speler kwam transfervrij over van AS Roma waar de rechtsback overbodig was geworden. Nagalo is na Ryan Flamingo en Karsdorp de derde versterking voor de achterhoede.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Stewart blikt terug op een 'zware' transferperiode bij PSV

Karsdorp tekent voor een jaar bij PSV: 'Leuk om terug in Nederland te zijn'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!