Video

Buurtschap pakt zeven jaar na laatste zege overwinning in bloemencorso

1 september om 17:33 • Aangepast vrijdag om 02:01
nl
Het bloemencorso in Zundert 2024 is zondag gewonnen door Buurtschap Schijf met de wagen 'De Beet'. "Ik ben zo blij", zegt een van de leden vol ongeloof.

"Ik hoopte op een plaats in de top 10, maar dat we eerste zouden worden is echt niet normaal." Rondom de wagen was het een groot feest. "Ik ben helemaal aan het trillen. Ik had gezegd dat ik mijn schoen zou opeten als we zouden winnen, maar dat lijkt me toch niet zo'n goed idee met die geur", lacht een andere winnaar.

Toen de nummer één bekend werd, moest de wagen stoppen. "Ja, we moesten stoppen. Maar ik dacht: 'stoppen? Ik wil helemaal niet stoppen'. Toen bleek dat we hadden gewonnen. Ik kan het nog steeds niet geloven", vertelt een ander lid die door het dolle heen is.

"Dat we dit mee mogen maken is echt fantastisch."

Twee van de vier ontwerpers, Sander van Hooijdonk en Jens Arnouts, zaten boven in het bootje. "Om daar bovenin te zitten was al een fantastische ervaring, maar dat we dit mee mogen maken is echt fantastisch."

Ook Sander zat bovenin en wilde nadat duidelijk was dat de winst binnen was zo snel mogelijk naar beneden, naar de anderen toe. "Je wilt als de sodemieter naar beneden natuurlijk, maar dat was nog niet zo makkelijk."

Het ontwerp lag al een tijdje in de la, geeft Sander toe. "Ja, we hebben in 2017 twee ontwerpen gepresenteerd en daar zat deze ook bij. Toen hebben we wat anders gemaakt en is dit ontwerp blijven liggen. We hebben er jaren naar gekeken en dit jaar vonden we dat de tijd rijp was om het uit te voeren. We het dachten dat het toch wel leuk zou zijn en dat heeft goed uitgepakt."

Het idee uit 2017 was de laatste keer dat Buurtschap Schijf de eerste prijs pakte. Zeven jaar later worden ze opnieuw nummer één. En dat met het ontwerp dat het destijds niet haalde.

Twee van de vier ontwerpers, Sander van Hooijdonk (links) en Jens Arnouts, zijn erg blij met de eerste plek (foto: Imke van de Laar).
Twee van de vier ontwerpers, Sander van Hooijdonk (links) en Jens Arnouts, zijn erg blij met de eerste plek (foto: Imke van de Laar).
In totaal 669 punten en daarmee de winnaar (foto: Imke van de Laar).
In totaal 669 punten en daarmee de winnaar (foto: Imke van de Laar).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!