Drummer Bertus Staigerpaip, ‘Traptrom Edje’, overleden aan hartaanval

1 september om 18:25 • Aangepast zondag om 19:20
nl
Edwin Broeders, voormalig lid van dialectband Bertus Staigerpaip uit Geertruidenberg, is zaterdag aan een hartinfarct overleden. De drummer van de groep met de bijnaam ‘Traptrom Edje’ is 57 jaar geworden.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

“Het is heel onverwacht, hij mankeerde niks”, zegt zijn tien jaar oudere broer en medebandlid Ruud tegen Omroep Brabant. “Hij kreeg ineens een hartinfarct.”

In de band speelde ook Pedro de Smit. In het nummer ‘Rits’, een parodie van ‘Kiss’ van Prince, is Edwin de leadzanger. Dat nummer stond in 1988 vier weken in de Nederlandse Top 40. De band had ook hits met ‘Ik zat effe niet op te letten’ en ‘Wij zijn de jongens van de bouw’ uit 1992.

'Hou je kop!' uit 1994, was de laatste hit van de band. De band bleef daarna nog wel optreden, maar kon het eerder succes niet meer evenaren.

Het afscheid van Edwin is volgende week maandag in Breda, zegt zijn broer Ruud. “We verwachten dat er nogal wat mensen komen. Hij was natuurlijk een bekend figuur in Breda en in Geertruidenberg waar hij is geboren en getogen.”

Bertus Staigerpaip stond met 'Wij zijn de jongens van de bouw' vorig jaar op plaats 225 in de Top 900! van Omroep Brabant. Ook dit jaar kan op dit nummer worden gestemd, maar ook op 'Rits'.

Hieronder zie je Edwin als de zanger van Rits in een aflevering van het legendarische popprogramma Toppop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.