Liveblog

112-nieuws: drugslab gevonden in Tilburg • auto op zijn kant op A59

2 september om 06:33 • Aangepast zaterdag om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.10

Auto op zijn kant bij knooppunt Zonzeel

Op de A59 is bij een ongeluk een auto op zijn kant terecht gekomen bij knooppunt Zonzeel. De auto kwam vanaf de A16 en kwam op de A59 in de berm op zijn kant terecht.

Lees hier meer.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
20.45

Code geel ingetrokken

Het KNMI heeft code geel voor Brabant en Limburg ingetrokken. In andere provincies is de waarschuwing nog wel van kracht.

19.11

Noodweer in Eindhoven en omgeving

In Eindhoven en omgeving is aan het begin van de avond noodweer uitgebroken. Twee auto's reden zich vast in het water aan de Eindhovenseweg in Geldrop. De weg is afgesloten door de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen.

Verschillende tunnels staan blank, auto’s zitten vast. Op de rondweg komen putdeksels omhoog wat zorgt voor gevaarlijke situaties. De putdeksels waren namelijk niet overal te zien door de overstromingen. Auto's reden daardoor tegen de deksels aan en liepen daarbij blikschade en lekke banden op. Ook is op een aantal plekken het riool overstroomd. Dat zorgt voor stank.

Bij de brandweer zijn via de meldkamer een aantal meldingen van overlast binnengekomen.

Het noodweer komt niet onverwacht. Het KNMI had al code geel afgegeven.

(foto: SQ Vision).
(foto: SQ Vision).
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
17.14

Drugslab gevonden in Tilburg

In een garagebox aan de Puccinistraat in Tilburg hebben agenten vanmiddag goederen gevonden voor een drugslab. Het drugslab was niet in werking. Specialistische diensten zijn ter plaatse voor verder onderzoek en zullen de goederen later vanavond opruimen.

De politie kwam het drugslab in de garagebox op het spoor na een tip uit de buurt.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
16.04

Man op klaarlichte dag overvallen in eigen huis

Een bewoner van een huis aan de Prins Alexanderstraat in Eindhoven is zondag rond 13.00 uur overvallen. De man deed de voordeur van zijn huis open nadat er was aangebeld. Terwijl de voordeur op een kier stond, werd de deur opengetrapt door de verdachte. Die eiste geld en bedreigde de bewoner met 'iets wat op een vuurwapen leek'. Toen de bewoner schreeuwde en om hulp riep, werd het de overvaller vermoedelijk te luidruchtig en vertrok hij zonder buit.

De politie zoekt getuigen en vraagt buurtbewoners camerabeelden te delen.

14.44

Vrouw neergestoken bij supermarkt

Bij de Nettorama-supermarkt aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom is vanmiddag een vrouw neergestoken. De man is daarna gevlucht en wordt nog gezocht door de politie.
Lees hier meer.

13.32

Man opgepakt voor oplichten oud-werkgever

Een 60-jarige man uit Vinkel is twee weken geleden aangehouden voor het oplichten van zijn oud-werkgever. Er werden ook twee mannen uit Zeist opgepakt. “Het vermoeden is dat de 60-jarige verdachte in zijn functie als directeur opgehoogde facturen goedkeurde van de bedrijven van de overige verdachten, waardoor zijn ex-werkgever werd benadeeld”, schrijft de belastingdienst.

In ruil zou de verdachte diverse giften van de overige verdachten hebben ontvangen. “Daarmee zijn onder andere kostbare sieraden en een duur paard gekocht. Inmiddels heeft de ex-werkgever de procedures voor het goedkeuren en betaalbaar stellen van facturen aangescherpt.” Alle mannen zijn weer op vrije voeten, maar gelden nog wel als verdachten in het onderzoek.

13.21

Bestuurder gewond na botsing

Een auto is vanmiddag tegen een boom gereden op de Planetenlaan in Son en Breugel. De bestuurder is gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Aan sporen in het gras is te zien dat de auto eerst van de weg raakte en vervolgens tientallen meters door het gras reed. Er rukten veel hulpdiensten uit. Er landde ook een traumahelikopter. Een van de ambulances had zo stevig doorgereden dat de remmen van het voertuig nog enkele minuten na stonden te roken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.35

Man gewond bij opbouw Snollebollekes-festival

Een man is zojuist gewond geraakt bij de opbouw van het festival Total Loss van Snollebollekes op Aqaubest in Best. Er kwamen meerdere hulpdiensten op de melding af. Er landde ook een traumahelikopter. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het ongeval gebeurde bij een podium dat werd opgebouwd aan het water. Het festival vindt aanstaande zaterdag plaats.

10.44

Auto botst tegen elektriciteitskast

Een auto is vanochtend op de A270 van de weg geraakt. De wagen heeft daarbij een elektriciteitskast en een paal geraakt. Aanvankelijk ging alles goed met de twee inzittenden, maar een uur na de botsing, terwijl de auto werd geborgen, zakte de bestuurder plots in elkaar. De vrouw werd nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto heeft flinke schade. De weg werd kort afgezet.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.50

Maatregelen na tweede 'aanslag'

Een explosie bij en het beschieten van een huis aan het Jonkerveld in Uden, wordt hoog opgenomen door de gemeente Maashorst. Burgemeester Hans van der Pas meldt dat hij 'enorm geschrokken' is. "Uiteraard tolereren we zulk gedrag niet. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen in hun woning en buurt. We doen er samen met de politie en het Openbaar Ministerie alles aan om herhaling te voorkomen", zo meldt Van der Pas. Er worden dus maatregelen genomen. De gemeente wil niet zeggen om welke maatregelen het gaat. Er is contact geweest met de bewoners van het huis. Sluiting van de woning door de burgemeester is niet aan de orde.

Het huis aan het Jonkerveld in Uden dat onder vuur werd genomen (foto: Rochelle Moes).
Het huis aan het Jonkerveld in Uden dat onder vuur werd genomen (foto: Rochelle Moes).

Zo is er maandag in de straat een beveiligingscamera geplaatst. "Sluiting van de woning is op dit moment nog niet aan de orde", zo meldt een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. "Deze beslissing is genomen na een uiterst zorgvuldige afweging, in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie, met alle informatie die over deze zaak bekend is."

Bij het huis vond in de nacht van 24 op 25 augustus een explosie plaats. Gisternacht werd geschoten op de woning. In beide gevallen raakte niemand gewond.

Camera opgehangen in Uden (Foto: Rene van Hoof)
Camera opgehangen in Uden (Foto: Rene van Hoof)
07.00

Veel bloemen uit piëteit

Op de plek in Helmond waar woensdagavond een meisje terecht was gekomen nadat ze uit een raam was gevallen, is een monument ontstaan. Tientallen knuffels, vlinders en kaarsen zijn er achtergelaten door mensen die meeleven met de nabestaanden. Het kind van 1,5 was in een onbewaakt moment uit een raam van de derde etage van een appartementencomplex op de Markt gevallen. Twee dagen later werd bekend dat ze was overleden. Het meisje verbleef tijdelijk bij haar oma.

De bloemenzee in Helmond (foto: Hans Janssen).
De bloemenzee in Helmond (foto: Hans Janssen).
22.00

Geslaagde zoektocht

Politie, brandweer en ambulance zijn gisteravond ingeschakeld nadat was gemeld dat iemand in Liempde was vermist. Er werd gezocht in en in de buurt van de Dommel bij de Molendijk. De persoon naar wie werd uitgekeken, werd aan de overkant van de rivier gevonden en is niet in het water geweest.

"De persoon is vervolgens wel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis", schrijft de politie. "Vanwege de aard van de vermissing delen we geen identiteitsgegevens vanwege de privacy."

Politie en brandweer bij de Dommel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Politie en brandweer bij de Dommel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
21.30

Luchtballon landt, passagier breekt enkel

Een passagier in een luchtballon heeft zondagavond zijn enkel gebroken bij de landing. Dat gebeurde in een weiland in het buitengebied van Bergeijk.

Lees hier meer.

Ambulance en brandweer in actie (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ambulance en brandweer in actie (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De luchtballon op zijn kant (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De luchtballon op zijn kant (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.