Luuk de Jong en Johan Bakayoko bekroond als beste van Eredivisie

2 september om 22:39 • Aangepast gisteren om 02:08
nl
Luuk de Jong is maandagavond in Utrecht uitgeroepen tot beste voetballer van het vorig seizoen in de Eredivisie. De aanvoerder van PSV leidde zijn ploeg naar de landstitel en werd samen met Vangelis Pavlidis van AZ met 29 treffers topscorer. De Jong is de derde PSV'er in de afgelopen tien seizoenen die de prijs kreeg. Cody Gakpo werd tot beste gekozen in het seizoen 2021-2022, Georgino Wijnaldum won in het 2014-2015.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De Jong kreeg tijdens de Eredivisie Awards de voorkeur boven Pavlidis, Dávid Hancko (Feyenoord), Sem Steijn (FC Twente) en ploeggenoot Joey Veerman. Dat ligt behalve aan zijn vele doelpunten ook aan de assists die hij als voorhoedespeler gaf: veertien in het seizoen 2023-2024. De Jong is de opvolger van Orkun Kökcü die het seizoen daarvoor uitkwam voor Feyenoord.

De Jong kreeg de prijs uitgereikt door zijn broer Siem de Jong. Die prees hem dat hij zo lang aan de top is gebleven. "Ik hoop dat je dit jaar ook weer die individuele prijzen gaat pakken."

'Kleine broertje'
De Jong bedankte zijn gezin, familie en zijn broer Siem, 'wiens kleine broertje ik altijd ben gebleven' en ook de teamgenoten bij PSV en trainer Peter Bosz. "Ik ben geen Messi die iedereen voorbij gaat dribbelen. Ik ben een spits die zijn teamgenoten echt nodig heeft en die hebben mij ook deze prijs gegeven", zei hij bij sportzender ESPN.

Bakayoko
De jeugdige PSV'er Johan Bakayoko is Johan Cruijff-talent van het jaar. De 21-jarige Belgische vleugelspits kreeg de meeste stemmen tijdens de Eredivisie Awards. Bakayoko speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde twaalf keer en gaf negen assists.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!