Liveblog

112-nieuws: scooter rijdt achterop bestelbus • autobrand Soerendonk

3 september om 10:12 • Aangepast gisteren om 01:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.40

Kapotte trein op spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch

Door een kapotte trein rijden er tussen Geldermalsen en Den Bosch minder treinen en is er vertraging. De NS verwacht dat dit tot kwart over elf vanavond gaat duren.

21.20

Gevonden dode overleden door ongeval

De politie heeft bekend gemaakt dat de overleden persoon die vanmiddag in een sloot aan de Koolhof in Berlicum werd gevonden is overleden aan 'een noodlottig ongeval'. Volgens de politie gaat het om een 68-jarige man uit Berlicum.

20.54

Binnenbrand in Waalwijk

De brandweer is vanavond rond acht uur uitgerukt voor een industriebrand bij Van den Burg Eiproducten aan de Sluisweg in Waalwijk. Volgens enkele medewerkers was er een brandlucht waargenomen. Het brandalarm ging in werking en meteen werd het bedrijf ontruimd. De medewerkers stonden voor het bedrijf te wachten op de hulpdiensten. De brandweer is direct het pand gaan onderzoeken. Waar de brandlucht vandaan kwam is niet bekend.

20.27

Grind op de N285

Op de N285 in Zevenbergen, bij de splitsing met Hazeldonkse Zandweg, ligt beton en grind op twee rijstroken, meldt weginspecteur Sven op X. Het wordt zo snel mogelijk opgeruimd.

Wachten op privacy instellingen...
19.01

Meisje (10) vermist in Eindhoven

In de omgeving van de Hoeimakersstraat in Eindhoven wordt een meisje van 10 jaar vermist. Het meisje is 1,45 meter, heeft een licht getinte huid, een slank postuur en donker haar tot op de schouders. Ze draagt een zwart Tshirt en blauwe spijkerbroek met wijde pijpen.

18.45

Dementerende vrouw vermist

In de omgeving van de Schoolstraat in Breda is de politie op zoek naar een vrouw. Ze heeft een lichte huid en rood haar. De vrouw is 1,70 meter lang en heeft een tenger postuur. Ze is dementerend. Bel bij tips met 112.

UPDATE: De vrouw is in goede gezondheid aangetroffen.

18.26

Aanvaring met speedboot op de Maas

Op de Maas in de buurt van de Burgemeester Canerstraat in Ravenstein, is een speedboot op de wal beland. Het gaat om een eenzijdig ongeluk. Een van de inzittenden raakte gewond aan zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder van de politie.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
17.33

Autobrand in Soerendonk

De brandweer is vanmiddag rond half vijf gealarmeerd voor een autobrand op de Molenheide in Soerendonk. Tijdens het rijden was brand ontstaan in een personenauto: er kwam rook uit het dashboard. Eerder vandaag waren er nog werkzaamheden uitgevoerd aan het dashboard van de auto. De bestuurder zette zijn auto aan de kant en vroeg bij een buurtbewoner om hulp. Deze kwam met een emmer water om de brand te blussen. Ook een voorbijganger stopte om met een brandblusser het vuur te doven, maar dit lukte niet. Intussen was ook de brandweer gealarmeerd.

Toen de brandweer arriveerde stond de auto volledig in brand. De zwarte rookontwikkeling was vanaf de snelweg A2 te zien. De brandweer had de situatie snel onder controle, maar de auto is onherstelbaar beschadigd. De bestuurder van de auto is ongedeerd. De Molenheide werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Er is een berger opgeroepen om de uitgebrande auto af te slepen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.12

Botsing tussen scooter en bestelbus

Op de Eerste Zeine in Waalwijk is een scooter vanmiddag achterop een bestelauto gereden. De bestuurder van de scooter raakte gewond en is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Het letsel viel mee, de bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De schade aan de bestelauto viel mee, maar de scooter heeft aanzienlijk meer schade opgelopen. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
17.04

Dood persoon in sloot gevonden

De politie Oost-Brabant meldt dat het in een sloot aan de Koolhof in Berlicum een overleden persoon heeft gevonden. De politie doet nu onderzoek, maar gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

16.29

Kapotte auto op A59

Door een kapotte auto op de A59 bij knooppunt Zonzeel richting Den Bosch, is er tussen Made en Waspik een file van 5 kilometer ontstaan. De vertraging bedraagt ongeveer een half uur.

16.11

Politie vindt 10 kilo wiet in huis

De politie heeft maandag een grote hoeveelheid wiet en lachgas gevonden bij een woning in de Eindhovense wijk Eckart. De vondst werd gedaan nadat de politie getipt was over de handel van lachgas vanuit de woning.

Toen de agenten na aanbellen en kloppen geen gehoor kregen, besloten ze het slot van de deur open te breken. Op dat moment opende de bewoner de deur alsnog. Toen ze vervolgens naar binnen liepen, roken ze meteen een sterke wietlucht. "Hoewel de bewoner zelf nog deed alsof een zeer penetrant geurende interieurparfum met wietlucht heel normaal was, stonk dit zaakje", schrijft de politie op Instagram.

Naast een grote hoeveelheid lachgascontainers, vond de politie ook tien kilo aan wiettoppen. De 49-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

Foto's: Instagram/wijkagent_eckart_luytelaer.
Foto's: Instagram/wijkagent_eckart_luytelaer.
15.58

Botsing met auto waar lachgas in ligt

Een automobilist is met zijn auto tegen een geparkeerde auto en een boom gebotst in Veldhoven. Daarbij raakte hij en de bijrijder gewond. Volgens de politie droegen ze geen gordel, wat te zien is aan de twee flinke sterren in de voorruit. Ook waren ze vermoedelijk onder invloed van lachgas. Voordat de politie aankwam, hadden ze vier lachgascilinders snel weggegooid. Getuigen hebben uiteindelijk aangewezen waar ze de cilinders gedumpt hebben. De auto bleek ook nog eens niet verzekerd te zijn. "Dit gaat hem geld kosten", aldus een agent.

Foto: Instagram/politie_oe_dekempen.
Foto: Instagram/politie_oe_dekempen.
15.38

Mensen hebben verkeerde brandstof in hun tank

Tussen België en Goirle zijn meerdere voertuigen er deze middag mee opgehouden nadat ze in België de verkeerde brandstof hadden getankt bij een tankstation. Dat zou volgens de politie door een menselijke fout zijn gekomen. Alles wordt vergoed door de verzekering, "maar dit blijft natuurlijk wel heel vervelend", aldus de wijkagenten van Reeshof op Instagram

15.32

Biergist lekt uit vrachtwagen bij tankstation

Bij tankstation Esso Meelakkers langs de A67 bij Geldrop staat vanmiddag een vrachtauto met tank met waar biergist uit lekt. Volgens een weginspecteur staat er een te hoge druk op de tank. Een aannemer is onderweg om het spul op te ruimen. Het vervoersbedrijf stuurt een andere vrachtwagen om de biergist over te pompen.

Lees hier meer

Wachten op privacy instellingen...
15.01

Vrouwen stelen duur parfum

De politie is op zoek naar twee vrouwen die in juni parfum hebben gestolen bij de ICI Paris aan de Veestraat in Helmond. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat de politie dinsdag op haar website heeft gedeeld. Als het personeel van de drogisterij even niet kijkt, pakt een van de vrouw iets uit de schappen en geeft het aan de andere vrouw. Dat herhalen ze vrouwen nog enkele keren, tot ze worden aangesproken door medewerkers. "Het lukt ze desondanks toch om de winkel te verlaten zonder de dure parfums te betalen", aldus de politie.

De vrouw op beeld (foto: politie.nl).
De vrouw op beeld (foto: politie.nl).
13.52

Bestuurder rijdt met 120 door rood stoplicht

Een bestuurder van een auto heeft afgelopen nacht halsbrekende toeren uitgehaald op de Belcrumweg in Breda. Hij scheurde met 120 kilometer per uur door een rood stoplicht toen agenten hem wilden aanhouden. Na enige tijd staakte de man zijn vluchtpoging. Toen agenten hem oppakten, bleek hij zonder rijbewijs te rijden. Zijn auto heeft hij moeten inleveren.

Foto: Instagram politie Markdal
Foto: Instagram politie Markdal
13.35

Ongeval met twee auto's, straat dicht

De Ringbaan-Oost in Tilburg is dicht nadat daar vanmiddag twee auto's met elkaar in botsing kwamen. Een van de auto's vloog over de over de kop en ramde een lantaarnpaal en stoplicht. De bestuurder van die auto's is naar het ziekenhuis toe. De andere bestuurder raakte niet gewond.

Een van de auto's was fors beschadigd  (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Een van de auto's was fors beschadigd (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Het dak was na het ongeval behoorlijk ingedeukt (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Het dak was na het ongeval behoorlijk ingedeukt (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Ook een wiel kwam er slecht vanaf (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
Ook een wiel kwam er slecht vanaf (foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
10.10

Verdachten van fietsdiefstallen op foto

De politie verdenkt vijf mannen ervan dat ze in Asten vijf dure elektrische fietsen hebben gestolen. De diefstallen werden gepleegd tussen 29 mei en 5 augustus. De politie heeft foto’s van de verdachten verspreid. Alle diefstallen zijn ‘s middags gepleegd op verschillende, drukbezochte locaties in Asten.

Enkele van de verdachten waren met zijn tweeën. Omdat onduidelijk is of de tweede persoon ook echt iets te maken heeft met de diefstal, wordt die nog niet in beeld gebracht. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben, zich te melden.

09.28

Man die vrouw wilde beroven, spoorloos

De man die gistermiddag een vrouw probeerde te beroven in Bergen op Zoom, is nog spoorloos. Hij wilde eerst geld zien van haar en probeerde daarna haar tas te stelen. Hierbij werd het slachtoffer gestoken en geschopt. De mislukte straatroof was op de Antwerpsestraatweg, vlakbij een winkcentrum.

Politie en ambulance bij het winkelcentrum in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Politie en ambulance bij het winkelcentrum in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
09.25

A58 bij Etten-Leur weer vrijgegeven

Op de snelweg A58 bij Etten-Leur zijn vanmorgen rond halfnegen meerdere voertuigen betrokken geweest bij een ongeval. Dit meldt Rijkswaterstaat. De rijbaan is in de richting van Breda een uur dicht geweest. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

De A58 was een tijdje dicht bij Etten-Leur (foto: Rijkswaterstaat).
De A58 was een tijdje dicht bij Etten-Leur (foto: Rijkswaterstaat).
Hulpdiensten kregen alle ruimte (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Hulpdiensten kregen alle ruimte (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Er moest ook een bergingsbedrijf worden ingeschakeld (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Er moest ook een bergingsbedrijf worden ingeschakeld (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
07.37

Rijstrook tijdje dicht op de A58

Een kapotte auto veroorzaakt oponthoud op de snelweg A58 vanuit Breda richting Eindhoven. Bij Oirschot is daardoor de rechterrijstrook dicht een tijdje dicht geweest. De vertraging bedraagt op dit moment 20 minuten en er staat een file van 8 kilometer.

06.27

Dichte mist in Brabant

In Brabant geldt vanmorgen code geel vanwege dichte mist. Dat meldt het KNMI. De kleurcode is ook afgegeven in Utrecht, Gelderland en Overijssel.

Lees hier meer.

23.10

Auto op zijn kant bij knooppunt Zonzeel

Op de snelweg A59 is bij een ongeluk een auto op zijn kant terecht gekomen bij knooppunt Zonzeel. De auto kwam vanaf de A16 en kwam op de A59 in de berm op zijn kant terecht.

Lees hier meer.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
20.45

Code geel ingetrokken

Het KNMI heeft code geel voor Brabant en Limburg ingetrokken. In andere provincies is de waarschuwing nog wel van kracht.

19.11

Noodweer in Eindhoven en omgeving

In Eindhoven en omgeving is aan het begin van de avond noodweer uitgebroken. Twee auto's reden zich vast in het water aan de Eindhovenseweg in Geldrop. De weg is afgesloten door de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen.

Verschillende tunnels staan blank, auto’s zitten vast. Op de rondweg komen putdeksels omhoog wat zorgt voor gevaarlijke situaties. De putdeksels waren namelijk niet overal te zien door de overstromingen. Auto's reden daardoor tegen de deksels aan en liepen daarbij blikschade en lekke banden op. Ook is op een aantal plekken het riool overstroomd. Dat zorgt voor stank.

Bij de brandweer zijn via de meldkamer een aantal meldingen van overlast binnengekomen.

Het noodweer komt niet onverwacht. Het KNMI had al code geel afgegeven.

(foto: SQ Vision).
(foto: SQ Vision).
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
(foto: Arno van der Linden/ SQ Vision)
17.14

Drugslab gevonden in Tilburg

In een garagebox aan de Puccinistraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag jerrycans gevonden met grondstoffen voor een drugslab. Het lab was nog niet in werking, maar met de spullen kon honderden kilo's chrystal meth gemaakt worden. "Die grondstoffen zijn op zichzelf niet perse gevaarlijk, maar onder de verkeerde omstandigheden wel", laat de politie weten.

De politie kwam het drugslab op het spoor na een tip uit de buurt. Specialistische diensten deden ter plekken onderzoek en hebben alles opgeruimd. Er is nog niemand aangehouden. De verhuurder is geen verdachte.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!