Video

Theo stopt definitief met zoektocht naar vermoorde Meisje van Teteringen

3 september om 13:37 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
Na vier jaar onderzoek stopt Theo Jongedijk definitief met zijn zoektocht naar de identiteit van het gemartelde en vermoorde Meisje van Teteringen. De website over de zoektocht gaat op 21 september definitief op zwart, omdat zelfs de hulp van Interpol niets heeft opgeleverd. Ook de laatste tip, een half jaar geleden, leidde tot niets.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

In het bos bij Teteringen werd op eerste kerstdag 1990 het lichaam van een jonge vrouw of meisje gevonden. In al die jaren is nooit duidelijk geworden wie zij is. Wel was duidelijk dat ze om het leven is gebracht.

Het liet oud-journalist Theo Jongedijk nooit echt los en hij schreef er niet alleen twee boeken over, maar ging ook op onderzoek uit.

Daarbij zette hij vele middelen in en klopte gedreven op vele deuren. Er werd zelfs een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het had allemaal geen succes en een jaar geleden nam het geloof in een oplossing bij Theo al af. Nu, na ruim vier jaar, stopt hij er definitief mee.

"De realiteit is dat de zoektocht niets heeft opgeleverd."

"Je hebt altijd de hoop dat er nog een keer de gouden tip komt", zegt Jongedijk. "Ik ben een optimist, maar de momenten met tips werden wel heel erg schaars."

"Het is nu een half jaar geleden dat ik een laatste reactie heb gekregen die de moeite waard was om na te trekken", vervolgt hij. "De realiteit is dat het niets heeft opgeleverd. De beeldspraak is misschien in deze niet erg zuiver, maar met trekken aan een dood paard moet je niet doorgaan."

Een tekening van het gemartelde en vermoorde Meisje van Teteringen (foto: Raoul Cartens).
Een tekening van het gemartelde en vermoorde Meisje van Teteringen (foto: Raoul Cartens).

Natuurlijk is Jongedijk teleurgesteld dat de zoektocht naar het Meisje van Teteringen haar identiteit niet heeft opgeleverd. Maar spijt heeft hij er niet van. "Je begint iets in de hoop zodat je kan bijdragen aan de oplossing", zegt hij. "Dat is niet gelukt, maar er zijn wel twee boeken en een internationaal opsporingsbericht uit voort gekomen. Ook is er een liedje over uitgebracht en heel veel mensen hebben er moeite voor gedaan en hun medewerking aan verleend."

"Het blijft onrechtvaardig dat er iemand in het dorp begraven ligt die geen naam heeft."

Het Meisje van Teteringen was waarschijnlijk tussen de 15 en 25 jaar oud. Vóór haar dood is ze vermoedelijk ernstig verwaarloosd en mishandeld. Het lichaam van de jonge vrouw was afgedekt met een groene deken en een groot stuk vloerkleed. Over haar hoofd lag een rode doek. Na de vondst werden er destijds meerdere mensen aangehouden, maar geen dader. Er blijft alleen maar onduidelijkheid over.

Bij Theo Jongedijk zal er daarom altijd een stukje ongeloof blijven hangen. "De verbazing is groot dat er in onze directe omgeving helemaal niemand is die kan bijdragen om dit op te lossen. Het blijft onrechtvaardig dat iemand hier in het dorp begraven ligt die geen naam heeft. Ik hoop dat het cold case team van de politie ooit nog keer licht in de zaak brengt. Maar ook op dat front is het volledig stil en ik vrees dat de zaak onopgelost blijft."

LEES OOK:
Zeven tips in jaren oude moordzaak Meisje van Teteringen.

Theo rust niet voor hij weet wie het Meisje van Teteringen is.

Bekijk hieronder de video terug over de poging van Theo Jongedijk om het meisje een naam te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!