Video

Inbrekers maken dure wijn buit: 'Kom langs, dan maken we kennis'

4 september om 11:47 • Aangepast zaterdag om 02:07
nl
Bang is hij niet. Wel boos. De mede-eigenaar van Wijnhuis Oktober in Breda wil dolgraag weten wie er dinsdagnacht heeft ingebroken in zijn winkel. De schade loopt in de duizenden euro’s. “Ik ben erg van de rechtvaardigheid. Dit soort grappen kan ik slecht tegen”, laat hij weten.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Raymond  Merkx
Geschreven door
Ron Vorstermans & Raymond Merkx

In zijn winkel aan de Wilhelminastraat verkoopt mede-eigenaar Hans Vos al jarenlang exclusieve flessen wijn. “En vannacht hebben twee knapen geshopt terwijl de winkel dicht was”, zegt hij sarcastisch.

"Die wijn is heel bewust gekozen.”

Het tweetal sloeg een groot gat in het raam met een kei. Zo wisten ze de winkel binnen te komen. Ze namen twee dure flessen wijn mee. Het gaat om magnumflessen, oftewel flessen van groot formaat. Om wat voor wijn het precies gaat, laat Vos in het midden.

“Het is zeker geen goedkoop flesje. Die wijn is een paar honderd euro waard. De ruitschade valt veel duurder uit. Die reparatie gaat een paar duizend euro kosten.”

De dieven zijn goed te zien op bewakingsbeelden:

Op de beelden is ook te zien dat de inbrekers duidelijk wisten wat ze deden. “Die wijn is heel bewust gekozen. Je ziet dat ze alle etalages langsgaan en met een lampje naar binnen schijnen.”

Vos voelt zich machteloos, maar van angst is geen sprake. “Nee, ik zou ze vooral graag in hun nekvel grijpen. Als het moet beveilig ik mezelf en mijn collega’s, maar ik maak me geen zorgen. Het is vooral klote.”

Vos wil ook nog wel iets tegen de daders zeggen. “Kom even langs, dan kunnen we kennismaken”, grinnikt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!