Video

Mohamed (60) stak zijn dochter bijna dood op straat, eerwraak onderzocht

5 september om 11:30 • Aangepast zaterdag om 02:07
nl
Mohamed S. (60), die op 11 juni zijn 38-jarige dochter met een groot vleesmes neerstak in Uden, deed dit mogelijk uit eerwraak. Dat bleek donderdagochtend tijdens een eerste voorbereidende zitting in de rechtbank in Den Bosch. Duidelijk werd dat het Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld gevraagd is om te kijken of Mohameds geloof een rol heeft gespeeld bij de steekpartij.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Zijn dochter raakte zwaargewond door meerdere messteken, maar heeft de aanval overleefd. Het onderzoek naar de steekpartij is nog in volle gang, zo bleek in de rechtbank. Mohamed S. was naar de zitting gekomen, samen met een tolk en zijn advocaat.

Over zijn daad sprak hij niet en al helemaal niet over waarom hij nu zijn dochter vroeg op die dinsdagmiddag neerstak. Hij moet nog worden onderzocht door een psycholoog en een psychiater. En ook de reclassering moet nog met een rapport komen waarin wordt geadviseerd of de man bij een straf in een cel moet belanden of dat hij bijvoorbeeld tbs moet krijgen.

Volgens de advocaat van S., Robert Klaassen, is Mohamed een jaar of vijf geleden door zijn dochter van Ethiopië naar Nederland gehaald. De ex van S. woont nog in Ethiopië net als andere familie.

Op die 11e juni ging Mohamed op de fiets vanuit zijn woonplaats Erp wat boodschappen doen in Uden. In de Kazernestraat zag hij zijn dochter vlak bij haar huis in een auto zitten. De auto stond daar half op de stoep. Ze kregen ruzie, waarna S. een enorm mes trok en op zijn dochter instak. Na die daad wachtte hij met het mes nog in zijn hand op de politie.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

Waar die ruzie nou precies over ging, zal waarschijnlijk pas op 12 december meer duidelijk worden. Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Voorlopig wordt S. poging tot moord ten laste gelegd. Daarnaast wordt bekeken of hij ook wordt vervolgd voor een eerdere mishandeling van zijn dochter.

“Laat de waarheid maar boven komen”, zei S. donderdag via zijn tolk tegen de rechter. “Ik ben niet blij dat ik nu in de cel zit, maar ik heb geduld.”

Er was meteen na de steekpartij veel politie op de been:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!