Honderden hooligans slaags bij oefenwedstrijd NAC in Duitsland

5 september om 09:38 • Aangepast donderdag om 09:50
nl
Bij een oefenwedstrijd van NAC tegen het Duitse Schalke 04 zijn woensdagavond ongeregeldheden geweest. Volgens de politie in Gelsenkirchen raakten ongeveer honderd supporters van NAC slaags met tweehonderd aanhangers van de club uit Gelsenkirchen. De politie stelt dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt. NAC ontkent dat de problemen zo groot zijn geweest.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Volgens de Duitse politie waren er 100 fans uit Breda bij betrokken en 200 supporters van Schalke. Het is niet bekend of er mensen zijn gearresteerd. Tijdens de wedstrijd was het ook al onrustig. NAC-supporters staken vuurwerk af bij de aftrap. In de rust scandeerden de beide supportersgroepen teksten naar elkaar. Na het laatste fluitsignaal ging het buiten het stadion mis.

Duitse politie woedend
De politie greep onder meer in bij een restaurant in het centrum van Gelsenkirchen. Daar waren ook supporters uit Enschede. De supportersgroepen van Schalke 04 en FC Twente zijn goed met elkaar bevriend.

De Duitse politie is woedend over de ongeregeldheden en laat weten: "Als de politie nu ook al bij 'vriendschappelijke wedstrijden' enorme hoeveelheden agenten moet inzetten, gaan we een grens over." De politie sluit niet uit dat dit gevolgen heeft voor volgende oefenduels.

NAC neemt donderdagmiddag afstand van de gebeurtenissen in Gelsenkirchen en de berichtgeving in de Duitse media. Er zou volgens de club uit Breda sprake zijn van onjuistheden.

Volgens NAC is bij het instappen in de bus in Gelsenkirchen een deel van de Bredase aanhang aangevallen door supporters van andere clubs. Hierop is door enkele individuen gereageerd, door uit de bus te stappen.

In de ogen van NAC is door enkele van deze individuen onacceptabel gedrag vertoond. Zij worden door de club gestraft.

NAC stelt dat het niet gaat om honderden supporters van de betrokken clubs. De Duitse politie heeft wel een mogelijke confrontatie weten te voorkomen.

Schalke 04, dat tegenwoordig op het tweede niveau in Duitsland speelt, won de wedstrijd met 2-1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.