Twee gouden medailles op Paralympische Spelen

5 september om 20:18 • Aangepast vandaag om 17:15
nl
Tafeltennisster Kelly van Zon uit Dongen heeft voor de vierde keer goud gewonnen op de Paralympische Spelen in Parijs. Ook rolstoeltennisser Niels Vink uit Helmond wist donderdag goud te pakken op de Spelen.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door

De 36-jarige Van Zon was in de finale in vijf games te sterk voor de Turkse Kubra Korkut. De finale was wel spannend, want Van Zon moest terugkomen van een achterstand van 2-0 in games. In de beslissende vijfde game benutte ze bij 10-7 haar vierde wedstrijdpunt.

Tijdens de Spelen in Beijing pakte Van Zon nog brons, maar op de Spelen van achtereenvolgdens Londen, Rio de Janeiro en Tokio liet hij zich tot kampioen kronen. En nu pakt ze dus weer goud in Parijs.

LEES OOK: Kelly kan unieke prestatie nog unieker maken: 'Vaak kielekiele'

Door een heupafwijking in haar linkerbeen heeft Van Zon een beenlengteverschil van 11 centimeter en verminderde spierfuncties in hetzelfde been. Ze begon op haar achtste met tafeltennis en zes jaar later werd ze benaderd door de nationale paratafeltenniscoach.

Vink verslaat Schröder
Ook de 21-jarige Niels Vink heeft op overtuigende wijze het goud veroverd in het enkelspel bij de quads. De Helmonder versloeg in de finale op Roland Garros zijn dubbelpartner Sam Schröder in twee sets: 6-0 6-1. Samen hadden ze een dag eerder het dubbelspel gewonnen.

LEES OOK: Niels op goudjacht: 'Ben heel serieus, maar humor hoort erbij'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!