Video

Politie valt loods binnen met grondstoffen voor drugs: twee mannen opgepakt

6 september om 12:09 • Aangepast vrijdag om 09:50
nl
In een loods aan de Heezerweg in Eindhoven zijn donderdagavond grondstoffen voor drugs gevonden. De politie deed 's avonds een inval in het pand nadat er eerder die dag een loods in Deurne en een bestelbus in Eindhoven waren onderzocht. Er zijn twee mannen opgepakt. Buurtbewoners schrikken van de vondst: "Dit had ik hier echt niet verwacht, ik vind het heftig".

In die bestelbus in Eindhoven lagen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van synthetische drugs. De inzittenden, een 58-jarige man uit Lisse en een 32-jarige man uit Noordwijk, werden meteen opgepakt.

"Verder onderzoek leidde naar een bedrijfspand aan de Leembaan in Deurne. Een doorzoeking op die locatie leverde geen verdachte zaken op", meldt de politie. De politie doorzocht een andere loods van hetzelfde bedrijf aan de Heezerweg in Eindhoven.

Ook daar werden bij een doorzoeking weer grondstoffen en goederen voor de productie van synthetische drugs gevonden.

Geschrokken buurtbewoners
De loods bevindt zich midden in een rustige buurt waar veel jonge gezinnen wonen. Buurtbewoners zijn geschrokken van de inval: “Ik hoorde gisteravond enorm hard gebonk. Toen ik naar buiten keek zag ik dat de politie de deur aan het inbeuken was. Ik vind het wel heftig dat dit zo pal aan de overkant gebeurt. Ik had het echt niet verwacht, maar ik vind het ook wel heel dom. Waarom doe je dat hier?"

Een andere buurtbewoner had al langer een vermoeden dat er iets niet pluis was: "Ik wist een maand geleden al dat er iets niet helemaal zuiver was aan wat daar gebeurde. Er reden heel vaak busjes in en uit 's avonds. Het was echt een onderbuikgevoel: hier klopte iets niet."

Verschillende buurtbewoners geven aan dat de loods eerst verhuurd werd aan een ijzerhandelaar, die eind juli vertrok uit het pand.

De vondsten in de loods maken de buren bezorgd: "Het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld geworden, dat vind ik eigenlijk het ergste. Ik vind het schokkend dat het steeds vaker midden in een woonwijk gebeurd. Als het nou midden in een weiland gebeurd en er vliegt iets in brand is er niet zoveel aan de hand. Maar wat als dat hier was gebeurd? Er wonen hier veel jonge gezinnen.”

Loods in Eindhoven
De loods en het bijbehorende huis in Eindhoven stonden al een tijdje leeg omdat de bewoonster was overleden. De loods werd verhuurd. In de loods zelf werd niet geproduceerd. Er stonden spullen opgeslagen die gebruikt werden om op een andere plaats drugs te kunnen produceren.

De bedrijfshal aan de Heezerweg wordt vrijdag nog ontruimd. Ook de recherche doet vrijdag sporenonderzoek in de loods. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!