Duitse politie vindt dat NAC de rellen na oefenduel 'bagatelliseert'

6 september om 16:52 • Aangepast vrijdag om 17:00
nl
Volgens de Duitse politie was er wel degelijk een zware confrontatie tussen supportersgroepen van NAC Breda en Schalke 04 na hun oefenduel in Gelsenkirchen. Een woordvoerder van de politieregio Gelsenkirchen zegt dat in reactie op vragen van Omroep Brabant. NAC liet donderdag in een statement weten dat slechts een klein deel van de club reageerde op de aanhang van andere clubs. "Dergelijke bagatellisering van gewelddadige rellen schaadt volgens ons het voetbal", aldus de Duitse politie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De lezingen lopen daarmee nogal uiteen. De Duitse politie zegt dat driehonderd supporters met elkaar de confrontatie aangingen. Van die driehonderd zouden er volgens een persbericht honderd uit Breda komen. De rest zou tot de aanhang van Schalke 04 behoren.

"Op een grasveld bij een parkeerterrein van de bezoekers kwamen deze 300 personen met elkaar in confrontatie. De politie moest met versterking van de mobiele eenheid ingrijpen om strafbare feiten te voorkomen. De agenten gebruikten hierbij onder andere de wapenstok. Diverse strafrechtelijke procedures zijn opgestart. We hebben in overleg met het Openbaar Ministerie niemand gearresteerd. Wel zijn de gegevens van verschillende betrokkenen genoteerd. Onder hen waren ook Nederlandse staatsburgers."

"Het kleiner maken van de problemen schaadt volgens ons het voetbal."

De politie zegt tegen Omroep Brabant niet te begrijpen dat de Bredase club de problemen kleiner maakt. "Dergelijke bagatellisering van gewelddadige rellen schaadt volgens ons het voetbal."

NAC kwam donderdag met een bericht naar buiten dat de club vindt dat er onjuistheden in de berichtgeving van de politie zitten. Volgens de club hebben maar enkele NAC-supporters zich misdragen als reactie op een aanval van supporters van andere clubs. Een grote groep wordt nu 'onterecht in een slecht daglicht gezet'. NAC zegt de mensen die onacceptabel gedrag hebben laten zien zelf te gaan straffen.

LEES OOK: NAC ziet 'onjuistheden' in lezing van de Duitse politie over rellen

De Duitse politie is nog bezig met een onderzoek dat vooral draait om het analyseren van videobeelden van de ongeregeldheden. "Mogelijke strafbare feiten zijn op dit moment nog niet bestraft."

DIT IS OOK INTERESSANT:

Honderden hooligans slaags bij oefenwedstrijd NAC in Duitsland

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!