Video

‘Ik was in shock’, dochter van Frank werd achtervolgd en aangereden

7 september om 17:30 • Aangepast zaterdag om 17:40
nl
Meisjes die na het stappen in Tilburg naar huis fietsten zijn de afgelopen maanden lastig gevallen door een man in een grijze auto. Zo werd tussen Berkel-Enschot en Oisterwijk de dochter van Frank een heg in gereden, dat gebeurde na een achtervolging van 1,5 kilometer. “Daarna ging de man er snel vandoor.” De politie heeft nu een 36-jarige man uit Tilburg opgepakt.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De politie spreekt van drie meldingen in de afgelopen weken. Bij Omroep Brabant hebben zich slachtoffers gemeld die ook in juni en juli al werden achtervolgd en vervolgens van de weg werden gereden. Één van die slachtoffers is de 23-jarige dochter van Frank van de Oetelaar.

"Fiets kapot, gekneusd been en een dag niet kunnen werken."

Op de Heukelomseweg tussen Berkel-Enschot en Oisterwijk gebeurde het in de nacht van 18 op 19 juni. “Mijn dochter is hier de heg in gereden door een grijze auto”, begint Frank. “Ik weet van zeker zes meisjes dat ze na het stappen zijn achtervolgd en daarna klemgereden, vastgereden of aangereden.”

‘Poging tot doodslag’, noemt Frank het. Uit de verhalen van de slachtoffers is een patroon zichtbaar geworden. “Vanaf een scooterzaak in Berkel-Enschot werden de meisjes en jonge vrouwen achtervolgd. Bij de Heukelomseweg werden de slachtoffers van de weg gereden”, schetst de vader. “Mijn dochter kwam hier in een heg terecht, een ander meisje in de sloot. Haar fiets was kapot, ze had een gekneusd been en heeft een dag niet kunnen werken.” Deze twee aanrijdingen vonden in juni plaats.

“Ik zag een stille tocht door Oisterwijk al voor mij."

“Ik was in shock toen ik het hoorde. Wie doet zoiets, waarom en wat is zijn intentie?” Op die vragen heeft Frank nog geen antwoorden. Met zijn dochter gaat het bijna drie maanden later ‘redelijk goed’. “De schrik neemt iets af. Andere meisjes hebben een trauma opgelopen en durven niet meer alleen de straat op.”

Met het bericht dat er een verdachte opgepakt is, kan de rust in het gezin van Frank terugkeren. “Ik ben echt heel erg opgelucht.” Hij was de afgelopen weken bang dat er een keer een dode zou vallen. “Ik zag al een stille tocht door Oisterwijk voor mij, daar was ik echt bang voor.”

Ook in de buurt rondom de Heukelomseweg wordt opgelucht gereageerd. “Ik juichte vanmorgen van geluk toen ik het bericht las”, vertelt een buurtbewoner. Een vrouw met drie dochters is ook erg blij: “Mijn dochters durfden hier niet meer alleen te fietsen.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Man valt meisjes lastig vanuit auto en rijdt een van hen aan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!