Zilveren medailles voor amazone Rixt van der Horst en atleet Levi Vloet

7 september om 19:33 • Aangepast gisteren om 08:40
nl
Dressuuramazone Rixt van der Horst uit Someren heeft op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen van Parijs haar derde zilveren medaille veroverd. Ook atleet Levi Vloet behaalde een zilveren plak.
Profielfoto van Chris Bakker
Geschreven door

Levi Vloet won in het Stade de France van Parijs verrassend een zilveren medaille op de 200 meter. De 28-jarige atleet uit Linden kwam in zijn race als derde over de finish, maar door de diskwalificatie van de nummer 2 (de Duitser Felix Streng) schoof hij een plekje op.

Derde zilveren plak voor Van der Horst
De 32-jarige Rixt van der Horst uit Someren eindigde tijdens de individuele kür op muziek in de paleistuinen van Versailles met haar paard Royal Fonq op de tweede plaats.

Net als eerder deze week tijdens de Grand Prix was de Amerikaanse Rebecca Hart zaterdag met 83,534 procent een maatje te groot voor Van der Horst (83,007 procent) in de klasse Grade 3.

‘We zijn net begonnen’
“Ik dacht vandaag - één ding moet ik doen - en dat is genieten. Fonq heeft dat volgens mij ook gedaan, die vond het fantastisch om nu voor de derde keer weer de ring in te gaan. We hebben samen kunnen shinen”, zegt Van der Horst na afloop.

“Je ziet het hele seizoen al dat we in de wedstrijden groeien en dat is ook wat hier in Parijs gebeurde. We hebben er elke dag een tandje bij op gedaan, echt fantastisch. Ik heb Fonq nu ruim acht maanden, toen ik hem voor het eerst zag was het echt liefde op het eerste gezicht. Ik wist meteen dit is hem. Dit paard doet echt iets met je”, aldus Van der Horst. “Ik weet ook zeker dat we samen nog hele mooie dingen gaan doen. We zijn net begonnen.”

Vrijdag won Van der Horst samen met Sanne Voets uit Berghem en de Helmondse Demi Haerkens zilver in de landenwedstrijd van de Paralympische Spelen.

DIT WIL JE OOK LEZEN:

Amazone Rixt van der Horst pakt zilver op Paralympische Spelen

Na beenamputatie wist Levi het zeker, hij wilde rennen met een blade

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!