Straat begrijpt niets van dubbele aanslag: 'Het zijn lieve mensen'

8 september om 18:47 • Aangepast gisteren om 02:01
nl
Bewoners van de Dr Vlimmenstraat in Oosterhout zijn in shock na twee aanslagen afgelopen weekend op dezelfde hoekwoning. Zaterdagnacht rond vier uur werden de bewoners opgeschrikt door harde explosies. De voordeur van het huis werd daarbij zwaar beschadigd en een geparkeerde auto op de oprit ging in vlammen op. Vrijdagnacht werd er ook al brand gesticht bij hetzelfde huis.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De Dr Vlimmenstraat is een doorsnee straat met eengezinswoningen in een wijk aan de rand van Oosterhout. "Het is hier altijd rustig en er gebeurt eigenlijk nooit iets", zegt een vrouw die al bijna dertig jaar in de straat woont. Ze is zich rot geschrokken van de explosies. "Ik kon daarna niet meer slapen".

Een man die een straat verderop woont, komt met de fiets een kijkje nemen. Hij maakt zich zorgen: "Ik woon ook in een hoekhuis en stel je voor dat de daders zich vergissen. De mensen hier zijn het er over eens dat ze zoiets niet verwachten in Oosterhout. Hoewel er in deze plaats de laatste tijd toch wel meer aanslagen zijn gepleegd."

Wat het motief kan zijn voor de aanslagen op het hoekhuis is de bewoners een compleet raadsel. "Het zijn lieve mensen", zegt een buurmeisje dat aan de overkant woont. Ook andere mensen in de straat hebben geen kwaad woord over de bewoners: "Het is een keurige, vriendelijke man, die altijd groet", zegt een vrouw. "Het ergste vind ik nog dat ze ook twee kleine kinderen hebben. Afschuwelijk zo'n aanslag".

Ramptoeristen
Afgelopen weekend werd de straat overspoeld door ramptoeristen. "Als ik vijf euro per persoon had gekregen, dan had ik nou een heel mooi bedrag gehad", zegt de vrouw die al heel lang in de straat woont.

Zondagmiddag is de rust teruggekeerd. Hier en daar praten bewoners nog na over de aanslagen. "Het heeft een enorme impact", zeggen de mensen. Een jonge vrouw die komt aangereden heeft net een huis gekregen in de straat. Ze is wel geschrokken van het nieuws, maar is toch vooral blij dat ze eindelijk een woning heeft en hoopt dat het verder rustig blijft.

"Mijn vader dacht eerst dat er ergens een aanrijding was."

De knallen van de explosies rond vier uur 's nachts waren keihard. "Mijn vader dacht eerst dat er ergens een aanrijding was", zegt een meisje. Ze vertelt hoe ze zag dat ook een Volvo in vlammen opging. "Dat ging ook weer gepaard met een paar knallen. Een buurman die zijn auto er naast had staan, heeft geluk gehad dat zijn auto onbeschadigd bleef".

De bewoners van het huis zijn vertrokken naar een ander adres. "Logisch, want die voelen zich hier niet meer veilig", zeggen buurtbewoners. Het politieonderzoek gaat ondertussen door. Voor het huis stopt zondagmiddag een auto met drie mannen die van de recherche zijn. De garagebox van het huis gaat open voor nader onderzoek. Naar het motief blijft het voorlopig gissen. "Als er problemen zijn, dan moeten ze dat maar op een andere plek uitvechten. Maar geen aanslag plegen op een huis waar twee kleine kinderen wonen", zegt een vrouw. Die hoopt dat het verder rustig blijft, zoals eigenlijk altijd, in de Dr Vlimmenstraat.

LEES OOK:

Explosies en beschieting in Oss: weer een verdachte opgepakt

Ruiten en deuren van flats gesneuveld na explosies met zwaar vuurwerk

Enorme explosies vastgelegd op beeld, knallen deden de buurt trillen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!