Liveblog

112-nieuws: lachgascilinders in berm • gewonde bij frontale botsing

9 september om 15:30 • Aangepast gisteren om 21:40
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

18.34

Appartement gesloten door gemeente

Een appartement aan de Penelopestraat in Eindhoven is door de gemeente gesloten. Dat meldt Studio040. In het huis werd eerder een hennepkwekerij met 250 hennepplanten gevonden. Stroom werd illegaal afgetapt. Het appartement blijft zeker vijf maanden gesloten.

18.03

Lachgascilinders gevonden in de berm

In het buitengebied van Tilburg zijn in de berm veertien lachgascilinders gevonden. Dat gebeurde tijdens maaiwerkzaamheden langs een sloot bij de Vijfhuizen. De gemeente is ingeschakeld om de cilinders op te ruimen en later ook de brandweer. Uiteindelijk zijn de cilinders door de gemeente meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
17.53

Man blijft twee weken vastzitten nadat hij meisjes lastig valt

Een 36-jarige Tilburger blijft twee weken langer vastzitten, zo laat de rechtbank weten. Hij is vorige week woensdag aangehouden omdat hij de afgelopen weken meermaals vanuit zijn auto minderjarige meisjes heeft lastig gevallen.

De man reed in zijn grijze auto tussen Tilburg en Berkel-Enschot en sloeg telkens toe in hetzelfde gebied. Hij viel de meisjes niet alleen lastig, maar heeft er zelfs eentje opzettelijk aangereden.

Het minderjarige meisje raakte daarbij gewond.

17.31

Automobilist en busje botsen frontaal, man gewond

Een automobilist is vanmiddag frontaal op een busje gereden op de Heerbaan in Veldhoven. Het busje draaide vanuit de Heerbaan linksaf naar de Vijverstraat toen er een tegemoetkomende auto rechtdoor reed. Getuigen verklaarden dat de automobilist door rood zou zijn gereden.

De bestuurder zou eerder al vreemd gedrag hebben vertoond op de weg naar de kruising toe, zo weet een 112-correspondent te melden. De automobilist is meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje raakte niet gewond.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
16.10

Drie auto's botsen op elkaar in Leende

Drie auto's zijn vanmiddag rond half vier op elkaar gebotst aan de Dorpsstraat in Leende. Dat meldt de nieuwssite Heeze-Leende24. Een van de auto's stond geparkeerd. De botsing zorgde voor flinke schade aan de auto's. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Hulpdiensten hebben de weg tijdelijk afgesloten, inmiddels is de weg weer vrij.

Foto: Heeze-Leende24
Foto: Heeze-Leende24
16.05

Fietser gewond bij ongeluk

Een fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeluk op het Vaandel in Oss. Bij het ongeval op de kruising met het Tournooiveld zou volgens de politie ook een bakfiets betrokken zijn. Hoe het ongeluk precies gebeurd is, is onduidelijk.

Omstanders hebben de man meteen geholpen, onder meer door een zeil over hem te spannen zodat hij droog bleef tijdens een regenbui. Medewerkers van een ambulance hebben de man onderzocht. Of hij mee moest naar het ziekenhuis, is niet bekend.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
15.37

Man valt van laadklep vrachtwagen

Een man is vanmiddag in Oss gewond geraakt toen hij van de laadklep van een vrachtwagen viel. De man was aan het werk bij een supermarkt aan de Looveltlaan toen hij met pompwagen en al naar beneden viel. De man is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
15.26

Dode vrouw gevonden in een huis

In een huis aan de Leeuwenstraat in Oosterhout is vanmorgen rond kwart voor elf een overleden vrouw gevonden. Hulpdiensten hebben nog gereanimeerd, maar tevergeefs.

Omdat de politie niet met zekerheid kan zeggen of het om een natuurlijke dood gaat, is er uitgebreid onderzoek gedaan. Het onderzoek is inmiddels afgerond. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Dode vrouw gevonden in een huis (foto: SQ Vision).
Dode vrouw gevonden in een huis (foto: SQ Vision).
15.00

Kapotte vrachtwagen

Op de A16 in de richting van Breda naar Rotterdam staat een kapotte vrachtwagen. Hierdoor is de rechterrijstrook dicht. Het verkeer tussen Breda-Noord en Zevenbergschen Hoek doet er zo'n tien minuten langer over.

14.44

Man aangevallen op straat in Waalwijk

Gistermiddag om een uur is een man aangevallen in een steegje bij de Paul Krügerstraat in Waalwijk door een andere man. Het slachtoffer is daar mishandeld en de verdachte eiste zijn geld. Uiteindelijk is de dader weggerend zonder buit, maar hij liet het slachtoffer geschrokken en gewond achter.

14.35

Vrouw beroofd van telefoon

De telefoon van een vrouw uit Tilburg is gistermiddag gestolen. De 28-jarige vrouw had in de Oude Langstraat afgesproken met een 'koper'. Deze pakte de telefoon uit haar handen en rende er hard mee weg. Tijdens de vlucht van de man verloor hij een schoen, waarop de vrouw haar telefoon probeerde terug te pakken. Op dat moment sloeg de dader de vrouw in het gezicht en rende weg richting de Velhovenring. Daar stapte hij achterop een fatbike. Een buurtbewoner is nog achter de dader aan gegaan, maar tevergeefs.

14.24

Man met geweld aangehouden voor winkeldiefstal

Een man is gistermiddag met geweld aangehouden door de politie. Hij had rond half zes spullen gestolen in een supermarkt in Tilburg. Omdat hij bij zijn aanhouding een mes in zijn handen had en dreigende woorden gebruikte, besloten de agenten hun vuurwapen te trekken. Ook hebben zij pepperspray moeten inzetten.

14.09

Vuilniswagenbrand in Valkenswaard

In Oud Dommelen in Valkenswaard was een brand in een vuilniswagen. Dat is in bijna dezelfde straat al eens eerder voorgekomen. De wagen is onder begeleiding van de brandweer naar de stort in Eindhoven gebracht. Daar is de vuilniswagen geleegd en geblust. Dit was volgens de brandweer het beste om te doen.

Vuilniswagenbrand in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vuilniswagenbrand in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vuilniswagenbrand in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Vuilniswagenbrand in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
13.09

N615 bij Beek en Donk dicht

Door een spoedreparatie is de N615 tussen Lieshout en Beek en Donk dicht. Het gaat om het laatste stuk van de weg richting aansluiting met de N279 bij Beek en Donk.

12.50

Vrouw rijdt met gloednieuwe auto in de gevel van een huis

Een vrouw is maandagmorgen met haar splinternieuwe auto tegen de gevel van haar buren aan de Oerlesestraat in Tilburg gereden. De Tilburgse wilde een parkeervak voor de deur uitrijden, maar gaf vermoedelijk gas in plaats van op de rem te trappen. De auto was pas een paar dagen oud en er stond nog maar een paar honderd kilometer op de teller.

Lees hier meer.

11.34

Hoger beroep profvoetballer Rai Vloet van de baan

Het hoger beroep in de zaak tegen de Schijndelse profvoetballer Rai Vloet, die tot dertig maanden cel is veroordeeld in de zaak over een dodelijk ongeval op de A4, is van de baan. Vloet heeft zijn hoger beroep ingetrokken, meldt zijn advocaat Alrik de Haas maandag. Het Openbaar Ministerie heeft in navolging daarvan eveneens besloten het hoger beroep in te trekken, zegt een OM-woordvoerster.

Lees hier meer.

10.11

Update kettingbotsing op de A16 bij Breda

Op de A16 bij de afslag Rijsbergen zijn maandagmorgen zes voertuigen op elkaar gebotst. Daarbij is één persoon zwaargewond geraakt. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald.

Alle auto's zijn inmiddels al getakeld door bergers. Door de kettingbotsing zijn er nog steeds twee rijstroken dicht tussen Breda-Noord en knooppunt Princeville.

Lees hier meer.

09.36

Automobilist ernstig gewond

Een vrachtwagen en een auto zijn maandagochtend frontaal op elkaar gebotst op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg. De bestuurder van de auto is ernstig gewond geraakt. Er zat ook een kind in de auto. Ook een kind is met spoed naar het ziekenhuis gebracht in een ambulance.

Wachten op privacy instellingen...
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing met vrachtwagen
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing met vrachtwagen
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing met vrachtwagen
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing met vrachtwagen
09.11

Hooibalen in brand

Er is brand uitgebroken bij een geitenboerderij aan de Vrouwkensvaartsestraat in Waspik. Maandagochtend rond half acht vatte een aantal hooibalen vlam. De eigenaar van de boerderij heeft zelf de brandende hooibalen uit de schuur gereden. Het waren 10 tot twintig stuks. Toen meerdere brandweerteams aankwamen, begonnen zij meteen met blussen. Mede door het snelle handelen van de boer was de brand rond acht uur onder controle. Er is niemand, ook geen geiten, gewond geraakt.

Hooibalen in brand (foto Iwan van Dun/SQ Vision).
Hooibalen in brand (foto Iwan van Dun/SQ Vision).
Hooibalen in brand (foto Iwan van Dun/SQ Vision).
Hooibalen in brand (foto Iwan van Dun/SQ Vision).
09.01

Kettingbotsing op de A16 bij Breda

Op de A16 bij Breda zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. De schade aan de auto's is groot. Door de kettingbotsing zijn er twee rijstroken dicht in de richting van de grens met België. Er staat zo'n twee kilometer file tussen Breda-Noord en knooppunt Princeville. De vertraging is ongeveer een half uur.

Kettingbotsing op de A16 (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Kettingbotsing op de A16 (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
08.00

Vuurwerkoverlast in Rijen

De politie in Rijen ontvangt de laatste tijd veel meldingen van vuurwerkoverlast in de omgeving van Brabantpark en de Stormstraat. Vanwege de overlast surveilleren ze er extra.

Vuurwerkoverlast in Rijen (foto: politie_langstraat).
Vuurwerkoverlast in Rijen (foto: politie_langstraat).
06.22

Ravage nadat dronken vrouw botst

Een vrouw heeft vannacht veel schade veroorzaakt op en naast de weg nadat ze botste bij de grote rotonde Berenkuil in Eindhoven. Ze had gedronken en is opgepakt.

Lees hier meer.

05.30

Bewoner ontdekt brand

Aan de Kruisherenborch in Rosmalen heeft iemand vannacht geprobeerd een auto in brand te steken in Rosmalen. Een bewoner ontdekte de beginnende brand bij het linkervoorwiel van een van de geparkeerde auto's.

Het brandje was al uit bij aankomst van de brandweer, die niet meer hoefde te doen dan een nacontrole. De politie heeft de brand in onderzoek.

Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media.
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media.
02.00

Ernstige botsing, vier gewonden

Op de A58 bij Tilburg zijn zondagavond rond halftwaalf twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij zijn vier inzittenden gewond geraakt. Een van de auto's vloog over de kop en belandde in de sloot.

Lees hier meer.

00.54

Flinke botsing op A67, weg blijft uren dicht

De snelweg A67 tussen Venlo en Eindhoven was zondagnacht uren dicht nadat een busje en een personenauto rond tien uur 's avonds op elkaar botsten. Een inzittende van de wagen raakte zwaargewond.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!