Video

Spiksplinternieuwe auto ramt kersverse gevel, Jan is er ondersteboven van

9 september om 15:44 • Aangepast woensdag om 02:01
nl
Kapperszaak Sasharel pronkte net met een gloednieuwe gevel op de Oerlesestraat in Tilburg. Maar het plezier was slechts van korte duur. Maandagmiddag reed de oudere buurvrouw met haar auto, die óók spiksplinternieuw is, naar binnen. De gevel werd hierdoor flink beschadigd. “Ik ben er ondersteboven van”, vertelt Jan Dankers, de man van de kapper en bewoner van het pand.
Profielfoto van Rens KnapenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

“Verschrikkelijk is het”, verzucht Jan. Samen met zijn man woont hij in het pand waar ze ook een kapperszaak runnen. “We waren net klaar met het isoleren van de gevel. Ook hebben we ‘m net laten voegen en er een nieuw dak op laten maken.” Hoe het zover heeft kunnen komen, is voor Jan een raadsel. “Er zit zo’n vier meter tussen de parkeerplaats en onze gevel. Ik begrijp er niks van”, vertelt hij. “Ik geloof dat ze de auto pas afgelopen vrijdag heeft aangeschaft, misschien is er iets mis met de auto?”

LEES OOK: Vrouw ramt haar spiksplinternieuwe auto in de gevel van de buren

Jan bekijkt de schade aan de buitenkant van zijn huis (Foto: Raymond Merkx)
Jan bekijkt de schade aan de buitenkant van zijn huis (Foto: Raymond Merkx)

Jan deed boodschappen samen met zijn man, toen hij ineens een telefoontje kreeg. Hij werd gebeld door het Oekraïens stel dat al tweeëneenhalf jaar bij hen inwoont. Het stel hoorde ineens een hels kabaal vanuit de woonkamer en was enorm geschrokken. “Zij zijn uit Marioepol gevlucht voor de bommen die daar vielen”, vertelt Jan. “Daar wordt alles platgegooid en dan gaat hier ook nog de voorgevel tegen de vlakte.”

Volgens Jan gaat de relatie met zijn buren niet bepaald over rozen. “We zijn al langer boos op de buren”, vertelt de gedupeerde. “Ze werken ons altijd tegen.” De klap tegen de gevel werkt niet bepaald bevorderend: “Nu moeten we de gevel opnieuw stutten en de verbouwing moet opnieuw gebeuren. Onze eigen verzekering moet ook nog ingelicht worden en daar ben ik helemaal niet gelukkig mee. Ik ben er kapot van.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!