'Locoburgemeester benaderde VVD-bestuur om wethouder Vermeulen te wippen'
Ze was eigenzinnig, ambitieus en in de stad geliefd als wethouder. Toch voelde ze zich ‘onveilig’ binnen het college van Roosendaal. Zondag besloot Sanneke Vermeulen de eer aan zichzelf te houden en op te stappen als wethouder. “Ze paste niet in het gareel en in de ‘ons-kent-ons-cultuur’ van Roosendaal. Ze dreigde te populair te worden als wethouder en daarom werd ze structureel gepest”, aldus een vertrouweling van de ex-wethouder die anoniem wenst te blijven.
Ook fractievoorzitter Peter Raijmaekers van de grootste oppositiepartij Roosendaalse Lijst zegt in het verleden ‘signalen’ te hebben opgevangen van de oud-wethouder, dat het allemaal niet zo lekker liep. “Ze ervoer tegenwerking bij bepaalde besluitvorming, waardoor ze zich niet prettig voelde."
"Ze kreeg regelmatig de wind van voren."
Volgens meerdere anonieme bronnen, van wie de namen bekend zijn bij Omroep Brabant, kreeg Vermeulen vooral binnen het college van burgemeester en wethouders regelmatig de wind van voren. “Dat ging verder dan alleen politieke meningsverschillen. Er werd gezegd dat ze te licht en een slechte wethouder was. Ze zou slecht communiceren en ze werd daarom buiten bepaalde besluitvorming gehouden.”
“Maar Sanneke weigerde op te geven. Ze knakte niet en ze heeft nu op het juiste moment het goede besluit genomen. Ik hoop alleen dat dat naar buiten komt, zodat haar vertrek niet voor niks is geweest”, aldus een andere bron.
"Het probleem Sanneke Vermeulen."
Haar collega en locoburgemeester Arwen van Gestel zou zelfs contact hebben opgenomen met het VVD-partijbestuur met de vraag of ze het ‘probleem Sanneke Vermeulen’ samen zouden kunnen oplossen. Maar dat was voor het bestuur absoluut een dikke vette rode streep. Daar wilde het niet aan meewerken.
Arwen van Gestel was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Fractievoorzitter Alex Raggers van zijn partij, de VLP, zegt dat hij zich niet herkent in het beeld dat geschetst wordt. Volgens de fractievoorzitter heeft Roosendaal een ‘pro-actief’ college. Hij ‘betreurt’ daarom het vertrek van de wethouder.
LEES OOK: Extra raadsvergadering na vertrek wethouder om onveilige situatie
Uitgerekend op de dag na het vertrek van wethouder Vermeulen ontvingen maandag alle ambtenaren van de gemeente Roosendaal een bericht van burgemeester Mark Buijs. Daarin roept hij collega’s op om melding te maken als zij zich onveilig voelen. “Het belangrijkste bij gevoelens van onveiligheid is om erover te praten, zodat we er ook daadwerkelijk wat aan kunnen doen”, aldus de burgemeester in zijn nieuwsbrief aan het personeel.