Sabine brak enkel bij ruzie om hondenpoep en zit nu maanden in rolstoel

10 september om 11:30 • Aangepast 18 september om 02:03
nl
Een ruzie tussen twee vrouwen om een zakje hondenpoep in Oosterhout liep volledig uit de hand. In de ruzie en worsteling die volgde, brak Sabine haar enkel op twee plekken. “Ik lig er zeker een half jaar tot een jaar uit, terwijl ik 24 uur per dag voor mijn dochter moet zorgen die een beperking heeft”, vertelt ze. “De impact is enorm.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Zoals iedere ochtend liet Sabine (51) twee weken geleden haar hondje uit aan de Tilburgseweg in Oosterhout. Daar werd ze aangesproken door een vrouw. “Of ik wel de stront van mijn hond wilde opruimen, riep ze naar me. De hond was nog helemaal niet klaar en ik heb altijd een zakje bij me om het op te ruimen. Dus ik zei: ‘Joh, loop lekker door’, maar toen kwam ze dreigend op me af”, doet Sabine haar verhaal. "Het ging helemaal nergens over."

De andere vrouw, volgens Sabine ongeveer van haar leeftijd, pakte haar vervolgens bij haar haren. “Dat wilde ik ook doen, maar ze had kort haar, dus dat ging niet.”

"Volgens mij heb ik mijn voet gebroken, zei ik nog.”

Vervolgens ontstond er een worsteling tussen beide vrouwen waarna ze vielen. In die val brak Sabine haar enkel. Dat gaf ze ook aan bij de vrouw. “Ik zei tegen haar: 'Volgens mij heb ik mijn voet gebroken', maar toen schreeuwde ze: ‘Dat is niet mijn probleem, je moet gewoon je stront opruimen’.”

De verdachte werd door de politie aangehouden voor mishandeling en moet in november voor de rechter in Breda verschijnen.

LEES OOK: Ruzie om poepzakje loopt uit de hand: vrouw breekt haar voet

Voor Sabine en haar gezin is de impact van de ruzie enorm, Sabine zit zeker een half jaar in een rolstoel. Afgelopen vrijdag werd ze geopereerd. Haar enkel bleek op twee plaatsen gebroken. “Er zit nu een ijzeren pin in.”

Omdat haar dochter van 11 een beperking heeft, zorgt Sabine fulltime voor haar en werkt haar man ‘zes dagen in de week’. “Normaal breng ik haar zelf naar het kinderdagverblijf, maar dat kan nu niet. Omdat het binnen twee kilometer van ons huis is, heb ik geen recht op speciaal vervoer. Naar buiten met mijn dochter kan nauwelijks, want ze heeft constant toezicht nodig. Ik kan haar niet alleen laten.”

"Ruzie is in mijn hoofd gaan zitten."

Van de gemeente krijgt ze geen hulp, geeft ze aan. “Ik heb eigenlijk hulp nodig, maar volgens de regels heb ik nergens recht op.” Sabine heeft een advocaat in de arm genomen, want ze wil een schadevergoeding van de vrouw, ‘voor alle ellende’.

Ook is de ruzie ‘in mijn hoofd gaan zitten’, zegt ze. “Als ik nu de hond uitlaat, ben ik bang dat er iemand iets van zegt, want ik kan de poep nu niet opruimen omdat ik in een rolstoel zit. Het is gewoon een zware domper. ”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!