Wethouder stapt op na beschuldiging: 'Herken mij niet in geschetste beeld'

10 september om 17:34 • Aangepast dinsdag om 21:10
nl
Wethouder Arwen van Gestel van de gemeente Roosendaal legt zijn functie neer. In een verklaring laat hij weten dat een beeld is ontstaan waarin hij zich niet herkent. Hij werd beschuldigd van pestgedrag nadat wethouder Sanneke Vermeulen (VVD) zondag opstapte.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het rommelt behoorlijk in het college van gemeente Roosendaal. Zondag stopte Vermeulen per direct als wethouder. In haar ontslagbrief aan burgemeester Mark Buijs gaf ze aan dat de samenwerking niet verliep zoals ze gehoopt had en dat er momenten waren waarop ze zich onveilig voelde.

Bronnen meldden maandag aan Omroep Brabant dat wethouder en locoburgemeester Arwen van Gestel (van de lokale fractie VLP) eerder had geprobeerd om Vermeulen eruit te werken.

Hij zou contact hebben opgenomen met het bestuur van haar partij met de vraag 'het probleem Sanneke Vermeulen' op te lossen.

"Ieder heeft hierin zijn eigen beleving."

Van Gestel laat dinsdagmiddag in een verklaring weten dat hij zich niet herkent in het beeld dat is ontstaan. "In de media is een beeld ontstaan waar ik me niet meer tegen kan verdedigen. Ieder heeft hierin zijn eigen beleving. Natuurlijk heb ook ik een eigen bestuursstijl. Maar het beeld wat daarover nu geschetst wordt, daar herken ik me zeker niet in."

Hij zegt zich altijd met de goede bedoelingen te hebben ingezet voor Roosendaal. "Dat was mijn prioriteit."

In zijn verklaring legt hij uit dat zijn persoonlijk functioneren als wethouder nu onder druk komt te staan en dat hij zichzelf niet groter wil maken dan Roosendaal. "Daarom leg ik mijn functie neer", zo besluit hij.

“Mensen lopen regelmatig huilend de kamer uit."

Bronnen melden bij Omroep Brabant dat wethouder van Gestel binnen het college regelmatig zijn pijlen gericht had op zijn collega wethouder Vermeulen die in zijn ogen niet functioneerde. Hij noemde haar een slechte wethouder, te licht voor haar functie die beter maar snel kon vertrekken.

Volgens BN/De Stem moesten ook ambtenaren het regelmatig ontgelden bij Van Gestel. “Mensen lopen regelmatig huilend de kamer uit, er zitten zelfs personen thuis door zijn gedrag. Hij scheldt mensen uit, spreekt met stemverheffing en is zeer dwingend”, aldus een anonieme bron tegen de krant.

Eerder deze week heeft Omroep Brabant meerdere verzoeken gedaan om te spreken met Arwen van Gestel over de beschuldigingen. Daarop heeft hij niet gereageerd.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Extra raadsvergadering na vertrek wethouder om onveilige situatie

Wethouder voelt zich niet veilig in college en stopt per direct

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!