Video

Brand in appartement grote woontoren, bewoners slapen elders

10 september om 18:38 • Aangepast dinsdag om 21:10
nl
In een appartement in de woontoren Westpoint in Tilburg is dinsdag brand uitgebroken. De brand zou zijn ontstaan in een sauna in een van de appartementen op de 37e verdieping. De bewoners van het appartement waar de brand is ontstaan, kunnen vannacht nog niet thuis slapen.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De Westpoint is een wooncomplex met een woontoren van ruim 140 meter hoog. Het pand telt 47 verdiepingen en 154 appartementen en staat op de hoek van de Hart van Brabantlaan en Ringbaan West.

De brandweer is met een tankautospuit naar de brand gekomen. De sprinklerinstallatie in de woontoren heeft de brand grotendeels geblust.

Snelle evacuatie
De brandweer zei in eerste instantie dat ongeveer negen appartementen waterschade hadden opgelopen. De gemeente Tilburg laat dinsdagavond weten dat het in totaal zes appartementen zijn die met waterschade kampten.

De bewoners van vijf van deze appartementen kunnen dinsdagavond weer in hun eigen bed slapen. De bewoners van het appartement waar de brand is ontstaan, moeten komende nacht elders een onderkomen zoeken.

Bewoners van appartementen van boven- en onderliggende verdiepingen kregen tijdens de brand al snel een waarschuwing door een brandmeldsysteem. Zij verzamelden zich in de aula op de begane grond van het gebouw. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Woontoren Westpoint in Tilburg (foto: Jack Brekelmans / SQ Vision)
Woontoren Westpoint in Tilburg (foto: Jack Brekelmans / SQ Vision)
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!