Eerbetoon aan overleden drummer: Bertus Staigerpaip knalt de Top 900 binnen

donderdag om 16:07 • Aangepast vrijdag om 10:30
nl
Een mooi eerbetoon aan de overleden drummer Edwin Broeders van de band Bertus Staigerpaip uit Raamsdonksveer: het liedje 'Rits' van de band komt vanuit het niets binnen op plek 6 en is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 900 van Omroep Brabant. "Godsamme.. dit is mooi!"
Profielfoto van Marjolein Koning
Geschreven door
Marjolein Koning

Het begon een dikke week geleden met een kleine oproep op sociale media. De drummer van de band, Edwin Broeders, overleed eind augustus geheel onverwacht op 57-jarige leeftijd. Zijn broer Ruud leek het wel leuk als het liedje 'Rits', gezongen door Edwin, in de Top 900 zou komen. Wat volgde was een ongekende publieksactie uit Raamsdonksveer en ver daarbuiten.

In het radioprogramma KEIgoeiemorgen! bracht presentaror Jordy Graat donderdagochtend het goede nieuws. Ruud was hoorbaar geëmotioneerd en vond het prachtig. Helemaal toen hij hoorde dat het liedje uiteindelijk op plek 6 is beland. Daarmee staat het liedje zelfs boven een klassieker als 'Bohemian Rhapsody' van Queen. "Ik ga de mensen die er op hebben gestemd voor eeuwig dankbaar zijn. Bertus Staigerpaip had altijd een ongelofelijke grote smoel maar dat is nu efkes iets minder", zei Ruud.

LEES OOK: Drummer Bertus Staigerpaip, ‘Traptrom Edje’, overleden aan hartaanval

Het nummer 'Rits' is de hoogste nieuwe binnenkomer:

Wachten op privacy instellingen...

Guus traditiegetrouw op 1
De rest van de top 10 is ook behoorlijk veranderd, maar de nummer 1 is als vanouds 'Brabant' van Guus Meeuwis. Het onofficiële volkslied van onze provincie stond tot nu toe alle edities van de Top 900 bovenaan. Engelbewaarder van Marco Schuitmaker was vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer. Dit jaar daalt de meezinger twee plaatsen.

Vrijdagochtend start de Top 900 op Omroep Brabant, om negen uur 's ochtends. "Vanaf dan is het een week lang genieten geblazen met de grootste classics en hits. Van Pearl Jam tot Coldplay en van René Schuurmans tot La Fuente. Guus Meeuwis met 'Brabant' wordt vrijdag 20 september iets voor een uur 's middags gedraaid", zegt Omroep Brabant-dj Maarten Kortlever.

De complete Top 900 van 2024 vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.