Liveblog

112-nieuws: wietplantage opgerold • man lichtgewond na steekpartij

donderdag om 06:03 • Aangepast vrijdag om 10:34
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.04

Ongeluk op A58

De ANWB meldt een ongeluk op de A58 Breda richting Eindhoven bij Moergestel. De rechterrijstrook is dicht. De vertraging bedraagt ongeveer tien minuten.

21.33

Steekpartij in Oss

Bij een steekpartij aan de Benedictuslaan in Oss is een man lichtgewond geraakt. Er zou volgens de politie een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Er is een verdachte aangehouden en er wordt een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd.

21.04

Man vermist in Eindhoven

In de buurt van de Michelangelolaan in Eindhoven wordt een man vermist. De man is 25, heeft een licht getinte huid en is klein van stuk, 1 meter 55. Hij heeft een zeer smal postuur, zwart haar en een zwarte baard. De man draagt een grijze joggingbroek en een zwarte bril. Hij is voor het laatst gezien omstreeks een uur vanmiddag. Bel bij tips met 112, roept de politie op.

20.23

Man botst met fiets tegen boom

Een fietser op de Sportlaan in Drunen is vanavond tegen een boom gebotst, nadat hij de controle over zijn fiets verloor. De man kwam iets voor half acht ten val en liep daarbij onbekend letsel op. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

De botsing gebeurde in een bocht aan het einde van het fietspad dat uitkomt op de Sportlaan, een locatie waar eerder al meerdere fietsers ten val zijn gekomen. De Sportlaan was gedeeltelijk afgesloten.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
19.55

Hennepplantage opgerold

Aan het Kloosterpark in Valkenswaard is vanmiddag een hennepplantage opgerold. De politie is via het raam binnen gekomen. De plantage op de begane grond was verdeeld over twee ruimtes met 430 oogstrijpe wietplanten.

De plantage was 'zeer professioneel ingericht' en zou volgens de politie al enkele jaren hebben gedraaid. Uit de plantage kwamen gaslampen, ventilatoren, voedingsstoffen, een schakelkast, afzuiging en een zogeheten CO-brander. Deze wordt gebruikt in bijvoorbeeld de tuinbouw om planten CO-voeding te geven.

De wietplanten zijn versnipperd. Er is nog niemand opgepakt. Buurtbewoners zijn verbaasd over de vondst in deze rustige buurt. Burgemeester Anton Ederveen is komen kijken naar de plantage.

De politie ging door het raam het pand in (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie ging door het raam het pand in (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.00

A58 dicht na ongeval

Beide rijstroken op de A58 bij Moergestel zijn dicht na een ongeluk. De voertuigen die elkaar hebben geraakt staan op de toerit en beide rijbanen worden hierdoor geblokkeerd.

De vertraging loopt flink op: de ANWB meldt dat reizigers rekening moeten houden met een vertraging van een uur. Het verkeer gaat momenteel via de vluchtstrook langs de stilstaande voertuigen. Het verkeer richting Tilburg en Breda wordt omgeleid via de A2 en A65. Het is nog onbekend hoe lang de afhandeling duurt.

Update: de weg is weer vrij en de vertraging neemt af.

16.23

Politie zoekt man

In Eindhoven, in de omgeving van de Spottersweg, is de politie op zoek naar een licht getinte man. De man is tussen de 35 en 45 jaar. Hij draagt een bruin spijkerjack en heeft een zwarte helm op. De man rijdt op een witte scooter met rode letters erop. Er is geen kenteken bekend. Hij is om tien voor vier vanmiddag weggereden richting Best. Mensen met tips worden gevraagd 112 te bellen.

15.46

Brand in Best geblust

De brand in een huis met een rieten dak is onder controle, meldt de brandweer. Het ingeroepen specialistische team voor rietkapbestrijding uit Gelderland is niet ingezet. De brand lijkt te zijn begonnen in de nabijheid van de zonnepanelen.

De oorzaak van de brand wordt nader onderzocht. Volgens de politie werd de brand ontdekt door een 'oplettende buurtbewoner' en was de brandweer er daarom op tijd bij.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.22

Brand in huis met rieten dak

In een huis aan de Spoorweglaan in Best is vanmiddag brand uitgebroken in het rieten dak. De brandweer is met twee blusvoertuigen onderweg naar het de woning.

Wachten op privacy instellingen...
15.16

Politie zoekt naar vermiste vrouw

De politie is met een politiehelikopter op zoek naar een 53-jarige vrouw uit Oosterhout die sinds zondag vermist is. De heli cirkelde over Oosterhout en zocht met name de bossen en de woonwijk tussen de Burgmeester Materlaan, Bredaseweg, het kanaal en de snelweg af.

Dinsdag en woensdag werd er ook door het Veteranen Search Team in de bossen gezocht. De vrouw had tijdens haar verdwijning een lichte spijkerbroek en zwart shirt met bloemetjes aan. Ze droeg witte Puma-schoenen. Ze heeft een lichte huidskleur en blond haar.

De politiehelikopter zocht donderdag naar de vrouw (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De politiehelikopter zocht donderdag naar de vrouw (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
14.33

Twee auto's botsen op elkaar

Op de kruising van de Crogtdijk met de Terheijdenseweg in Breda zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daar zijn geen gewonden bij gevallen. De twee voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ze moeten allebei worden weggesleept. Omdat de kruising dicht ging, ontstond er file.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
14.21

Politie zoekt naar auto in Zuid-Willemsvaart

Een team van de politie dat gespecialiseerd is in het zoeken onder water heeft donderdagochtend in de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch gezocht naar een auto. Die is daar mogelijk te water geraakt. Eerder was er een melding van een schip binnengekomen, waarvan de bemanning een auto gezien dacht te hebben.

Agenten vonden bij de zoekactie sporen in een berm die het verhaal zouden kunnen bevestigen. Bij het zoeken in het water gebruikte de politie onder meer een camera en sonarapparatuur. De auto waarnaar werd gezocht is niet gevonden.

Wel vonden agenten voertuigen die al langer in het water lagen, waaronder een scooter, motor en mogelijk andere auto's.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
13.50

Minder treinen op de Hogesnelheidslijn

Door een storing in wissel rijden er tussen Rotterdam en Breda minder treinen op de Hogesnelheidslijn. Het duurt volgens de NS tot ongeveer vier uur vanmiddag tot dit is opgelost.

12.21

Veroordeelde man aangehouden

Een man die gevlucht was nadat hij nog celstraf moest uitzitten, is vandaag opgepakt in Roosendaal. Hij had nog een gevangenisstraf open staan van dertig dagen. Hij stond gesignaleerd, wat betekent dat hij nog werd gezocht voor een strafbaar feit.

11.30

Drugspand moet dicht

De gemeente Geldrop heeft een huis aan de Katoenstraat voor drie maanden gesloten, omdat er een hennepkwekerij werd gevonden. Dat laat de gemeente vandaag weten. Volgens de gemeente was het een grote kwekerij die in op dat moment in werking was.

De burgemeester heeft het besluit genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. Daarmee kan de gemeente drugspanden sluiten. Vaak gebeurt dat voor een periode van drie maanden.

08.22

Ongeluk op de A59

Op de A59 tussen Waalwijk-Centrum en Vlijmen is er vanochtend file ontstaan nadat er een ongeluk is gebeurd. Een rijstrook is er nog open. De vertraging is volgens de ANWB zo'n dertig minuten. Rond halfnegen was de file negen kilometer lang.

06.50

Code geel om regen, hagel en windstoten

Het KNMI waarschuwt vandaag voor stevige regen- en onweersbuien in het westen van het land. Deze kunnen gepaard gaan met hagel en veel neerslag in korte tijd.

Plaatselijk valt in 24 uur tijd 50 tot 75 millimeter regen. Daardoor kunnen tuinen, kelders en tunnels onderlopen. Hagelstenen kunnen een doorsnede hebben van 1 centimeter, waarschuwen de weerkenners. De buien houden de hele dag aan en nemen pas in de nacht van donderdag op vrijdag in heftigheid af.

Code geel geldt voor Brabant, maar ook voor Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, Friesland en het Waddengebied.

05.00

Automobilist raakt boom en belandt in weiland

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto van de weg geraakt in Rijsbergen. Het ongeluk gebeurde aan de Watermanseweg. De bestuurder reed vervolgens tegen een boom en kwam uiteindelijk op de zijkant in een weiland tot stilstand.

De bestuurder wist zelf uit z'n auto te komen en moest mee naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en is meegenomen door een berger.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
03.00

Asielzoeker neergestoken in Budel

Een bewoner van een asielzoekerscentrum in Budel is afgelopen nacht lichtgewond geraakt bij een steekpartij. De politie heeft kort daarna een tweede bewoner aangehouden. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis, meldt de politie.

Het is de derde steekpartij tussen bewoners van het asielzoekerscentrum drie maanden. In augustus moest een 34-jarige man behandeld worden in het ziekenhuis nadat hij was neergestoken in een ruzie met een 24-jarige medebewoner. De jongere man werd aangehouden.

In juni werden twee mannen van 28 en 34 jaar oud neergestoken. Ook zij moesten naar het ziekenhuis. Een 26-jarige man liep toen lichte verwondingen op. De politie hield alle drie de mannen aan.

01.43

Auto gaat in vlammen op

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand in Roosendaal. De wagen stond op de hoek van de Mahlerlaan en de Bredaseweg. De brandweer kreeg de melding iets na een uur. Op het moment dat ze arriveerde stond de auto volledig in brand.

De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen, van de auto bleef weinig over. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
01.18

Man zwaargewond nadat BMW tegen lichtmast knalt

Een man is vannacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Kronehoefstraat in Eindhoven. Hij raakte met zijn BMW in de slip en knalde tegen een lichtmast. De klap was zo hard, dat zijn auto zich deels om de lichtmast vouwde.

Een traumahelikopter moest in actie komen.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
01.10

Drie explosies in Den Bosch

In Den Bosch zijn afgelopen nacht drie explosieven afgegaan. Dat gebeurde bij een huis en bij twee verschillende bedrijfsbussen. De explosies hebben flinke schade aangericht.

De eerste explosie was bij de voordeur van een huis aan de Sluisweg. Bewoners waren op dat moment niet thuis er raakte niemand gewond. De voordeur raakte door de klap flink beschadigd, het glas lag eruit. De politie heeft onderzoek gedaan.

Lees hier meer.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
23.06

Vijf gewonden bij ongeluk op kruising

Vijf mensen zijn gisteravond gewond geraakt nadat twee auto's op elkaar botsten in Tilburg. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Ringbaan West en de Baroniebaan in Tilburg.

Vier ambulances waren snel ter plaatse, de brandweer kwam in actie omdat een van de inzittenden bekneld zat in een van de auto's. Deze persoon raakte ernstig gewond en is meegenomen naar het ziekenhuis.

Lees hier meer.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
22.35

Bewoner gewond bij brand in huis

De bewoner van een huis aan de Keizersdam in Oosterhout is gisteravond rond half elf gewond geraakt nadat er brand uitbrak. Volgens een omstander woedde de brand in de keuken van het huis. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoner had rook ingeademd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!