Liveblog

112-nieuws: frontale botsing • drugspand in Oud Gastel gesloten

13 september om 05:54 • Aangepast zaterdag om 01:03
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.37

Verdovende middelen en mogelijk vuurwapen gevonden tijdens controle

De politie, Belastingdienst, douane en boa's hebben vrijdagmiddag gezamenlijk een grote verkeerscontrole uitgevoerd aan de Stokhasseltlaan in Tilburg. Daar werden onder andere verdovende middelen, lachgas en een mogelijk vuurwapen gevonden. Een auto die zonder registratie reed, is ook direct weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
19.43

Aanrijding tussen fietser en auto

Op de Schaepmanlaan in Oss is vrijdagavond een aanrijding geweest tussen een fietser en een auto. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De fietser, een jonge jongen, raakte gewond.

De tiener is meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend wat zijn verwondingen zijn. Er is een alcohol- en drugstest afgenomen bij de bestuurder van de auto.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
19.13

Scooterrijder met bijzonder kenteken

De politie in Someren heeft vrijdagmiddag een scooterrijder met een wel heel bijzonder kenteken aangehouden. Op de gele plaat was 'pak me dan' te lezen. Dat is geen geldig kenteken, en daarom werd de scooterrijder staande gehouden.

De bestuurder had geen registratie en het voertuig was ook niet van hem, zei hij. De scooter is daarom in beslag genomen.

De politie Someren durfde de uitdaging die op het kenteken stond wel aan te gaan
De politie Someren durfde de uitdaging die op het kenteken stond wel aan te gaan
18.47

Bestuurder rijdt na aanrijding door

Een bestuurder van een auto op de A58 heeft na een aanrijding nog kilometerslang doorgereden. De bestuurder had niet door dat hij een botsing had gehad en merkte de schade ook niet op. Uiteindelijk is de automobilist na een tijd door andere verkeersdeelnemers op de hoogte gesteld. Pas toen stopte de auto.

De bestuurder van de auto moet opnieuw gekeurd worden, schrijft de politie.

18.32

Drugspand in Oud Gastel gesloten

Een woning in Oud Gastel wordt gesloten. De politie vond in de woning een grote hoeveelheid softdrugs en harddrugs: ongeveer 190 gram cocaïne en crack, ruim 700 gram pillen (opiaten) en ruim 1400 gram wiettoppen. De woning wordt voor zes maanden gesloten. De gemeente wil met de sluiting het woon- en leefklimaat in de directe omgeving beschermen en de openbare orde te herstellen, zo zegt ze.

17.38

Gewonde door achteruitrijdende auto

Op de Deltaweg in Helmond is vrijdag aan het einde van de middag een vrouw gewond geraakt. Dat gebeurde nadat zij achter een auto langs fietste, terwijl die achteruit reed. De vrouw werd daardoor aangereden.

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het met haar gaat.

Foto: Harrie Grijseels /SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels /SQ Vision
16.13

Ouderen opgelicht door zogenaamde bankmedewerkers

Twee mannen (18 en 19 jaar) uit Eindhoven en Geldrop zijn dinsdag aangehouden voor fraude. Alle slachtoffers waren tussen de 78 en 91 jaar oud, zo maakte de politie vrijdag bekend. Het tweetal deed zich voor als medewerker van een bank.

LEES HIER MEER: Ouderen opgelicht door mannen die zich voordoen als bankmedewerkers

15.58

Vrachtwagen met klapband A67

Op de A67 richting Venlo staat een vrachtwagen met een klapband. De rechterrijstrook is dicht en de vertraging bedraagt rond 16:30 uur 60 minuten. Omleiden is volgens Rijkswaterstaat niet mogelijk omdat op de alternatieve ook een file staat.

LEES HIER MEER: Forse vertraging door vrachtwagen met klapband op A67, ook problemen op A59

15.47

Man uit de kleren na inbraak

Een 39-jarige man ging uit de kleren nadat hij door de politie werd achtervolgd na een inbraak bij een juwelierszaak in Tilburg. Dat deed hij omdat hij opvallende kleding aanhad, en de politie wilde afschudden.

De inbraak gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04:00 uur. Uiteindelijk is de man alsnog aangehouden. Hij had enkele juwelen buit gemaakt.

LEES HIER MEER: Naakte inbreker laat spoor van kledingstukken achter in stad

15.10

Frontale botsing

Op bedrijventerrein De Waterman in Rijsbergen zijn een auto en een bestelbus zojuist frontaal op elkaar gebotst. De bestuurster van de auto is nagekeken in de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Er zijn verder geen gewonden gevallen. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
10.45

Vrouw die hond uitlaat zwaargewond

Op de Mayweg in Elshout is een vrouw die haar hond uitliet vrijdagochtend aangereden door een taxibus. De vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht met een ambulance.

Lees hier meer.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
10.45

Vermissing in Breda

De 53-jarige Bianca Kroes uit Oosterhout is sinds zondagochtend vermist. Ze werd rond halftien 's ochtends voor het laatst gezien in de Archimedeslaan. Ze liep op dat moment in de richting van de Burgemeester Materlaan. De politie is op zoek naar haar.

Lees hier meer.

07.38

Minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen

Door een defectie trein op het spoor rijden er minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen op dit moment. De vertragingen houden aan tot halftien, meldt de NS.

Update (10.45): de treinen rijden weer.

07.28

12-jarige rijdt op fatbike die 43 kilometer per uur kan

Op de Concordialaan in Etten-Leur is gisteren een jongen van twaalf staande gehouden omdat agenten dachten dat hij veel te snel reed met zijn fatbike. Bij het testen van de fiets bleek de teller uit te slaan naar een snelheid van boven de 40 kilometer per uur. Ook waren de trappers kapot en had de fatbike geen remmen. Later bleek de fiets op de rollerbank 43 kilometer per uur te kunnen. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

06.37

Bestuurder rijdt rond zonder apk

De verkeerspolitie van Zeeland-West Brabant heeft afgelopen nacht op de A27 een bestuurder bekeurd die in een auto reed zonder geldige apk. Agenten stonden klaar om het voertuig op te vangen, omdat ze dachten dat er iemand in zou rijden met een rijverbod. Er bleek iemand anders achter het stuur te zitten, die door de verlopen apk ook niet in de auto mocht rijden. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen en mocht niet meer verder rijden.

06.27

Persoon op de vluchtstrook

Agenten zijn afgelopen nacht naar de A2 in Boxtel gesneld om daar iemand van de vluchtstrook te halen. Deze man of vrouw is vervolgens achterin de politieauto gezet en opgehaald door familieleden. Volgens agenten wist de betrokkene niet hoe die via een andere route thuis kon komen. Er is een proces-verbaal uitgedeeld.

04.30

Explosief gaat af bij voordeur nieuwbouwcomplex

Bij een nieuwbouwproject aan de Bredaseweg in Oosterhout is afgelopen nacht een aanslag gepleegd met een explosief. De voordeur van het complex werd uit de sponning geblazen. Buurtbewoners hoorden een harde knal en schrokken wakker. Bij het complex in aanbouw is al vaker wat gebeurd. Zo werd er al brand gesticht.

Foto: Eye4images
Foto: Eye4images
02.15

Auto gaat in vlammen op

In Vught is afgelopen nacht een auto afgebrand die geparkeerd stond aan de Wolfskamerweg. Dat gebeurde rond kwart over twee. De politie denkt dat de brand is veroorzaakt door een technisch probleem. Toen brandweerlieden bij de brandende auto aan kwamen, stond de voorkant in brand. Zij kregen het vuur snel onder controle, maar konden de auto niet redden. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Meesters Multi Media
Foto: Meesters Multi Media
Foto: Meesters Multi Media
Foto: Meesters Multi Media
21.33

Steekpartij in Oss

Bij een steekpartij aan de Benedictuslaan in Oss is een man lichtgewond geraakt. Er zou volgens de politie een conflict aan vooraf zijn gegaan. Er is een verdachte aangehouden en er wordt een onderzoek gestart naar het incident.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!