Video

Forse schade na weer een aanslag op nieuwbouwproject

vrijdag om 06:13 • Aangepast maandag om 11:16
nl
Bij een appartementencomplex in aanbouw aan de Bredaseweg in Oosterhout is donderdagnacht een explosief afgegaan. Door de knal sloeg een voordeur eruit en raakte het raam flink beschadigd. Bij het pand hingen niet lang geleden nog camera's omdat er eerder al vernielingen en branden waren.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De voordeur van een van de appartementen die er aan de Bredaseweg worden gebouwd is door de explosie behoorlijk gehavend. Het kozijn ligt eruit en het glas is doorboord en gebarsten. Buurtbewoners hoorden een knal en zaten rechtop in hun bed. Een buurtbewoner stelt dat de deur aan de achterkant van het huis door de klap uit de woning is geblazen.

Agenten en brandweerlieden waren al snel bij het pand. Er werd ook brand gemeld, maar dat bleek niet te kloppen.

De schade na de explosie van donderdagnacht (foto: Eye4images).
De schade na de explosie van donderdagnacht (foto: Eye4images).

Het pand heeft al langer de aandacht van de gemeente en opsporingsdiensten. Er vonden verschillende keren vernielingen plaats en er werd brand gesticht. In juni greep waarnemend burgemeester Frans Backhuijs van Oosterhout in door het terrein voor zes weken af te sluiten. Ook kwamen er camera's te hangen. De bouw lag door de aanslagen stil.

Buurtbewoners zeiden eerder tegen Omroep Brabant dat zij denken dat de acties gericht zijn tegen de aannemer die de huizen aan het bouwen is. Na de vorige explosie werden volgens bewoners camera's opgehangen door de gemeente. "Daarna leek het rustiger, maar nu is het toch weer raak", zegt een van hen.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Maatregelen na branden in Oosterhout, camera's en pand gaat op slot

Brand teistert deze nieuwbouwhuizen voor de derde keer binnen een week

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!