Jongen van NAC maakt indruk bij FC Eindhoven: 'Ik wil belangrijk zijn'

Gisteren om 14:00 • Aangepast gisteren om 14:41
nl
Hij stond op het podium voor een uitzinnige menigte bij de huldiging van NAC Breda, maar dat voelde heel dubbel. Als jongen van de club was Boris van Schuppen (22) trots op de promotie, al was zijn bijdrage zeer beperkt vanwege een ernstige blessure. Dit seizoen maakt de aanvallende middenvelder direct indruk bij zijn nieuwe club FC Eindhoven. “Ik voel veel meer vrijheid. Als er iets fout gaat, dan maar de volgende keer.”
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Met drie goals in de eerste zes wedstrijden draait Boris bovenaan mee in het topscorersklassement van de Keuken Kampioen Divisie. “Onze start was aardig, maar wel jammer dat we de eerste twee overwinningen geen vervolg konden geven. In mijn rol als aanvallende middenvelder beweeg ik rond onze spits en kom ik veel in het zestienmetergebied. Ik probeer het ook regelmatig met een afstandschot. Sowieso hebben we in onze groep best wat spelers die een doelpunt kunnen maken.”

Boris is een echte NAC-jongen. Jarenlang speelde hij er in de jeugdopleiding, waarna hij in 2021 debuteerde in de hoofdmacht. In april 2023 liep de aanvaller een zware kruisbandblessure op, die hem bijna een jaar aan de kant hield. NAC verlengde zijn aflopende contract en afgelopen seizoen keerde hij na een lange revalidatie terug als invaller.

"Op mijn leeftijd wil ik belangrijk zijn."

“Het lastige was dat ik reserve stond op het moment dat ik geblesseerd raakte. Dan denk je toch even na over je toekomst als profvoetballer, maar ik heb snel de knop omgezet. Er was afgelopen seizoen een optie om mijn contract opnieuw te verlengen, maar door de promotie naar de Eredivisie zag ik weinig kansen om te spelen. Op mijn leeftijd wil ik belangrijk zijn voor een team. NAC is een prachtige en grote club waar ik altijd fan van blijf, maar het was voor mij beter om te vertrekken.”

LEES OOK: Memorabele huldiging NAC

Bij FC Eindhoven kwam Boris bij een club terecht waar het veel rustiger is dan bij NAC. “Ik ben superblij met deze stap, het is een ideale club om me verder te ontwikkelen. Ik voel dat ik meer rust heb en de dingen kan doen waar ik goed in ben. Bij NAC was er altijd de druk van het publiek en de druk die ik mezelf oplegde. Als invaller wilde ik het zo graag goed doen, dat ik eerder koos voor een balletje terug dan een actie maken.”

Boris van Schuppen (foto: Joris Verwijst/Orange Pictures).
Boris van Schuppen (foto: Joris Verwijst/Orange Pictures).

Voor het eerst sinds jaren heeft Boris er meerdere wedstrijden op rij opzitten. De knie voelt goed, maar hij blijft voorzichtig. “Iedere week laat ik me behandelen, dat is belangrijk. Op het veld zijn er geen fysieke problemen, maar ik moet mezelf soms wel afremmen. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Dat merk ik ook uit gesprekken met andere voetballers die een zware blessure hebben gehad. Ik ben er heel bewust mee bezig.”

"Als hele kleine jongen was voetbal al mijn leven."

Mentaal was zijn revalidatie erg zwaar. “Als hele kleine jongen was voetbal al mijn leven. Ik ben een liefhebber, ieder weekend kijk ik naar allerlei wedstrijden. In een interlandperiode mis ik het clubvoetbal enorm. Toen ik niet mocht voetballen was dat erg vervelend, ik wilde zo graag. Daarom ben ik nu extra hongerig om te vlammen. Al te ver vooruitkijken wil ik niet. Maar als voetballer wil ik mooie stappen blijven zetten.”

Zondag speelt FC Eindhoven uit tegen TOP Oss. De wedstrijd begint om 16:45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!