Voorlopig nog geen Rick Karsdorp bij PSV, het is puzzelen voor Peter Bosz

13 september om 16:27 • Aangepast vandaag om 10:10
nl
Net nu het drukke schema voor de deur staat, wordt PSV geconfronteerd met de eerste tegenslagen in de selectie. Hirving Lozano raakte geblesseerd in een oefenwedstrijd en aanwinst Rick Karsdorp is voorlopig nog niet fit. Peter Bosz moet dus goed kijken hoe hij de wedstrijden van de komende weken aan gaat pakken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Tevreden kon PSV terugkijken op de afgelopen transferperiode. Achterin werden nog de nodige aanwinsten gehaald en dus leek alles op tijd weer in orde. Maar toch heeft de trainer in aanloop naar de vele wedstrijden die komen wat kopzorgen.

"Karsdorp is er voorlopig nog niet bij. Dat kan ik maar beter duidelijk gezegd hebben", zei Bosz vrijdagmiddag. "In april heeft hij zijn laatste wedstrijd gespeeld bij AS Roma. Hij heeft daarna vooral individueel getraind. Hij komt dus van ver en zal er tegen NEC en Juventus nog niet bij zijn."

Hirving Lozano is er in de komende twee wedstrijden ook zeker nog niet bij. De lijst met twijfelgevallen is verder vrij groot. Jerdy Schouten, Ismael Saibari, Mauro Júnior en Fredrik Oppegard zijn allemaal nog onzeker voor de komende twee wedstrijden. De verwachting is dat ze wel minuten kunnen maken, maar nog niet volledig belastbaar zijn.

Rechtsback Rick Karsdorp kwam in de slotdagen transfervrij naar PSV (foto: ANP/Bart Stoutjesdijk).
Rechtsback Rick Karsdorp kwam in de slotdagen transfervrij naar PSV (foto: ANP/Bart Stoutjesdijk).

"Het is daarom flink puzzelen", moest Bosz toegeven. Dat PSV al zo vroeg in het seizoen te maken krijgt met blessures kan een slecht voorteken zijn. Zeker ook omdat het programma tot nu toe vrij eenvoudig was en vooral niet druk.

"Ik vind dat we het niet groter moeten maken dan het is. Als je kijkt naar de blessure van Lozano is dat vrij apart. Hij was in een oefenwedstrijd nog niet eens aan het sprinten en ineens schiet het erin. Dat is niet te verklaren."

"Matteo Dams doet het geweldig."

Overigens probeerde PSV dat afgelopen seizoen wel. Toen stelde de club een onderzoek in naar de blessures. Eén van de conclusies was toen dat als clubs te vaak wisselen van trainer er meer blessures ontstaan. Dat is nu niet het geval bij PSV.

Door de blessures en twijfelgevallen is Matteo Dams nog altijd onderdeel van de selectie. De jonge verdediger maakt indruk bij de Eindhovenaren. "Hij speelt geweldig. Hij heeft zijn kans gepakt. En hij zal ook meegaan naar Turijn", stelde Bosz. Verder was er goed nieuws over Adamo Nagalo. De centrale verdediger heeft zijn werkvergunning binnen en lijkt morgen op de bank te zitten voor de wedstrijd tegen NEC.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Vorig seizoen haalde Noa Lang op Instagram uit naar de medische staf

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!