Video

20 ooievaars op wieken van molen: 'In al die jaren nog nooit gezien'

14 september om 12:13 • Aangepast 26 september om 02:01
nl
Molenaar Marc van Deursen stond raar toen te kijken toen hij deze week precies twintig ooievaars verspreid zag zitten op de wieken van zijn molen. De vogels zaten donderdagavond netjes op een rijtje op de wieken van molen De Victor in Someren. "De ooievaars leken even een rustmomentje nodig te hebben."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De beesten trokken veel bekijks. Veel mensen in de buurt gingen donderdagavond even naar de molen gelegen aan de Kerkstraat in Someren om een kijkje te nemen.

Buurtbewoners hadden zoiets niet eerder meegemaakt, net als de molenaar zelf. "Ik heb dit in al die jaren dat ik molenaar ben nog nooit gezien of gehoord", laat Van Deursen de lokale omroep SIRIS weten.

"Ze zijn de hele nacht gebleven."

Donderdagavond om zeven uur zijn de ooievaars gespot op de molen. Ook elders in de buurt zagen mensen ooievaars zitten. Vrijdagochtend zijn de ooievaars tussen half zes en half zeven weer vertrokken.

"De ooievaars leken even een rustmoment nodig te hebben want ze zijn de hele nacht gebleven", concludeert de molenaar die zelf ook wat foto's van het schouwspel maakte.

Foto: Marc van Deursen
Foto: Marc van Deursen
Foto: Marc van Deursen
Foto: Marc van Deursen
Foto: Marc van Deursen
Foto: Marc van Deursen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!