PSV'er Dams is groot talent: 'Ik geef altijd 100 procent'

zaterdag om 19:57 • Aangepast maandag om 14:15
nl
Het gaat erg snel met de ontwikkeling van Matteo Dams. De 20-jarige linksback is sinds het begin van dit seizoen overgeheveld vanuit Jong PSV en is inmiddels basisspeler in de Eindhovense hoofdmacht. "Fantastisch hoe Matteo het doet, hij heeft echt kwaliteiten. En dat terwijl linksback niet eens zijn favoriete positie is", aldus trainer Peter Bosz na de 2-0 winst op NEC.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Als kleine jongen speelde Matteo in de jeugdopleiding van FC Antwerp, maar PSV scoutte hem op 7-jarige leeftijd. "Ik kwam binnen bij de F'jes en vervolgens heb ik alle jeugdelftallen doorlopen. PSV is mijn tweede thuis geworden en ik heb jaren bij een gastgezin hier vlak bij het stadion gewoond. Een paar keer per week probeer ik terug naar mijn familie in België te gaan."

"Het is snel gegaan met mijn ontwikkeling."

Binnen PSV stond hij bekend als een groot talent en dit seizoen kreeg hij door blessures in de selectie de kans in het eerste elftal. "Vanaf het begin van dit seizoen train ik mee. Het is vervolgens snel gegaan met mijn ontwikkeling. Door met zoveel goede voetballers te trainen en te spelen, ga je mee met dat niveau. Ik probeer mijn taken zo goed mogelijk uit te voeren en ik geef altijd 100 procent."

Met onder anderen Mauro Júnior die weer bijna fit is, is er een flinke concurrentiestrijd. "Ik bekijk het van dag tot dag en weet niet wat de trainer gaat beslissen. Mijn voetjes blijven op de grond, ik ga echt niet met mijn hoofd in de wolken lopen."

"Nu wacht het echte grote mannenwerk."

Komende dinsdag wacht Juventus. "De Champions League is het hoogst haalbare in het clubvoetbal, daar droomde ik van toen ik jong was. Vorig jaar heb ik ervaring opgedaan in de UEFA Youth League, maar nu wacht het echte grote mannenwerk. Nee, ik heb nog niet gekeken welke spelers er bij Juventus spelen. Pas vanaf vandaag gaat de focus op dinsdag."

Bosz is trots op de ontwikkeling van Dams, maar hij wijst ook naar de tot rechtsback omgeturnde Richard Ledezma. "Ik heb vertrouwen in die jongens, ik zie veel potentie in ze. Als de komende weken bijna iedereen fit is, moet ik keuzes gaan maken. We hebben een goede, brede selectie."

LEES OOK: PSV wint eenvoudig en verbreekt eigen record

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!