Fraser loopt niet weg bij RKC: 'Zal nooit opgeven, we gaan dit omdraaien'

zondag om 17:51 • Aangepast maandag om 14:44
nl
Dat het bij RKC niet lekker loopt, is een understatement. Na vijf wedstrijden heeft de Waalwijkse ploeg nog altijd geen enkel punt gepakt. Ook het spel geeft weinig houvast. En dus wordt er gekeken naar trainer Henk Fraser. De oefenmeester weigert zelf weg te lopen en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de slechte competitiestart.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Niet voor het eerst klonken er vanuit de RKC-supporters zondag spreekkoren richting Henk Fraser. De fans zijn uitgekeken op de trainer en zingen met regelmaat over een vertrek van de oefenmeester. Zelf wil de trainer daar nog niet aan denken.

“Ik ben nog honderd procent de juiste man”, reageert de trainer strijdbaar. “Als je mij kent dan weet je dat ik nooit opgeef. Dat deed ik als speler niet en dat zal ik als trainer ook niet doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit nog weet om te draaien met mijn spelersgroep. De chemie is er nog altijd.”

"Ik heb wel het gevoel dat ik de steun krijg van de directie."

De trainer zal zelf niet vertrekken en dus zullen de komende week alle ogen gericht zijn op Mo Allach. De technisch directeur ontsloeg nog nooit een trainer en lijkt dat nu ook niet te gaan doen. “Ik heb wel het gevoel dat ik de steun krijg van de directie”, zei Fraser zondagmiddag na de verloren wedstrijd tegen Willem II.

“Maar als je het zeker wil weten dan moet je het aan de directie zelf vragen. Ik kan daar nu niet mee bezig zijn. Wij hebben problemen genoeg om op te lossen. We zullen moeten blijven bikkelen.”

Lees ook: Willem II vergroot zorgen in Waalwijk na zege in Brabants onderonsje

De trainer zag zondagmiddag zijn ploeg met 3-0 verliezen in Tilburg. “Daar ben ik verantwoordelijk voor”, ging hij als een man voor zijn ploeg staan. “Ik ben daarin tekortgeschoten. Blijkbaar moet ik ze op een andere manier weten te raken. Daar gaan we het komende week over hebben.”

Dat het beter moet is duidelijk. RKC staat nog altijd zonder punten onderaan. Maar de trainer wil die resultaten ook nog in perspectief zetten. “Niet voor niks worden we door iedereen bestempeld als degradatiekandidaat nummer één. Je moet het ook wel een beetje in die context zien. Vorig seizoen kregen we het aan het eind ook lastig. Nu zit die periode al in het begin van het seizoen. Maar ik voel nog steeds dat we dit met zijn allen nog gaan omdraaien.”

Zondagavond werd de spelersbus van RKC opgewacht bij het stadion. Tientallen supporters scandeerden 'Schaam je kapot' en vroegen om het vertrek van de trainer. Verdediger Dario van den Buijs sprak de fans toe.

Mo Allach (links) was zondagmiddag aandachtig toeschouwer met algemeen directeur Willem van der Linden (foto: Marcel van Dorst).
Mo Allach (links) was zondagmiddag aandachtig toeschouwer met algemeen directeur Willem van der Linden (foto: Marcel van Dorst).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!