Video

Foto gedeeld van mannen die telefoonwinkel overvielen

maandag om 12:44 • Aangepast dinsdag om 12:36
nl
De politie heeft een foto gepubliceerd met daarop de twee mannen die afgelopen zaterdag telefoonwinkel Telephone City in Waalwijk hebben overvallen. Op de foto is te zien hoe ze na de overval op de zaak aan de Stationsstraat met een motorscooter wegrijden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie hoopt dat getuigen zich melden, want, zo zegt ze, dit soort heftige incidenten kunnen wij niet nog een keer laten gebeuren. Ook mensen die filmopnamen hebben gemaakt én de verdachten zelf wordt gevraagd zich te melden.

Via internet werd snel na de kraak een filmpje verspreid waarop te zien is hoe voorbijgangers proberen de deur van de winkel dicht te houden op het moment dat de daders de zaak willen verlaten. Door de ruit van de deur aan gruzelementen te slaan, weten de overvallers toch naar buiten te komen. Ze rennen beiden weg, met in hun hand een Aldi-tas, en vluchten uiteindelijk op een motorscooter. Ook is te zien hoe een man in een zwarte auto stapt direct nadat de daders het op een lopen zetten. De politie ziet in hem een belangrijke getuige.

"Het is het niet waard om risico's te lopen."

Een woordvoerder van de politie laat in een reactie op het filmpje weten dat hij de reactie van de mensen snapt. "Maar", zo voegde hij er ook aan toe, "er zitten natuurlijk grote risico’s aan vast als je doet wat ze hebben gedaan. Vanuit emotie kun je die gevaren wel eens over het hoofd zien met alle mogelijke consequenties. Dus vanuit dat gegeven zou ik zeggen: niet doen. Het is het niet waard om risico’s te lopen."

De ingeslagen ruit van de voordeur (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De ingeslagen ruit van de voordeur (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

De overval gebeurde rond kwart over twee. De in het donker geklede daders hebben behoorlijk wat telefoons buitgemaakt. Ze zijn volgens een getuige de winkel binnengekomen met twee vuurwapens. Ze hadden ook een hamer bij zich waarmee ze de vitrines kapot hebben geslagen. Mogelijk hebben ze hiermee ook het glas in de voordeur kapot gebeukt om te kunnen vluchten.

De politie denkt dat ze bij hun vlucht in de richting van Tilburg-Noord zijn gereden. Ze laat verder weten dat de recherche druk bezig is met het onderzoek en dat elke tip helpt: “Ondanks de lage kwaliteit van de foto vragen wij iedereen scherp mee te kijken. Alle hulp wordt gewaardeerd!"

De politie kon de daders net niet achterhalen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De politie kon de daders net niet achterhalen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

Met de eigenaar van de winkel en de medewerkster die op het moment van de overval aanwezig was, gaat het naar omstandigheden goed, zo werd zaterdagmiddag bekend. Ze zijn uiteraard wel erg geschrokken.

Hier zie je hoe de dieven de winkel met veel moeite weten te verlaten:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!