Video

Fatbike-ongeluk: meisje (13) niet vervolgd omdat ze te zwaar gewond is

maandag om 13:49 • Aangepast dinsdag om 13:20
nl
Het meisje dat in juni in Breda met haar fatbike door rood reed en daarna een botsing veroorzaakte met een auto, wordt hiervoor niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft dit besloten. Dat het meisje van 13 jaar niet wordt vervolgd, heeft te maken met de verwondingen die ze bij het ongeluk opliep, zo meldt de politie desgevraagd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Net als de bestuurster van de fatbike raakte ook een meisje dat achterop zat zwaargewond bij het ongeluk. Het tweede meisje is acht jaar oud.

LEES OOK: Ongeluk met fatbike: gewonde meisjes nog in het ziekenhuis

Het ongeluk gebeurde op 15 juni op de kruising van de Claudius Prinsenlaan met de Heerbaan in Breda. Er was ook een tweede auto bij betrokken. De fatbike botste eerst tegen de ene wagen. Daarna werd het meisje dat achterop zat, nog geraakt door de tweede auto.

De fatbike waarmee het ongeluk gebeurde (foto: SQ Vision).
De fatbike waarmee het ongeluk gebeurde (foto: SQ Vision).

De politie laat weten dat de twee automobilisten niets te verwijten valt. Ook meldt ze dat er met de fatbike technisch niets aan de hand was en dat deze niet was opgevoerd.

Eén van de slachtoffers werd na de aanrijding behandeld door een trauma-arts en daarna met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het andere meisje werd naar een ander ziekenhuis vervoerd.

De schrik was groot na de ernstige aanrijdingen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!