Bij PSV verwachten ze spektakel bij start van de Champions League

maandag om 20:30 • Aangepast dinsdag om 09:21
nl
"Het kan wel eens een hele leuke wedstrijd worden", zegt Peter Bosz enthousiast als hij vooruit kijkt naar de start van een nieuw Champions League seizoen. PSV neemt het dinsdagavond op tegen Juventus en hoopt daar wat beter beslagen ten ijs te komen dan een jaar eerder. Toen ging PSV nog kansloos onderuit bij Arsenal bij de eerste wedstrijd in de Champions League.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Als iemand de tegenstander van dinsdag goed kent, is het Jerdy Schouten wel. De middenvelder speelde jarenlang in Italië voor Bologna en speelde dus ook met regelmaat tegen Juventus. Sterker nog, de huidig trainer van de Oude Dame, Thiago Motta, was in die tijd zijn trainer.

"Ik heb hem nog een appje gestuurd toen hij hier aangesteld werd als trainer. Hij heeft mij een betere voetballer gemaakt. Ik weet wel een beetje hoe hij zijn ploegen wil laten voetballen."

"De jonge jongens zonder ervaring moeten er ook gewoon van genieten."

En dus was de logische vervolgvraag of de middenvelder Peter Bosz een handje heeft geholpen? "We hebben zeker even samengezeten. Motta is niet een doorsnee Italiaanse trainer. Je verwacht in Italië misschien een trainer die verdedigend wil voetballen, maar ik verwacht morgen juist een stevig gevecht om de bal", lichte Schouten een tipje van de sluier op over zijn gesprek met de trainer. "Maar meer ga ik natuurlijk tegen jullie niet vertellen, ze zullen wel meeluisteren bij Juventus."

Juventus-trainer Thiago Motta (foto: ANP/Marco Bertorella).
Juventus-trainer Thiago Motta (foto: ANP/Marco Bertorella).

Peter Bosz weet dus wat hij dinsdagavond kan verwachten. "De weerstand is sowieso hoger dan in de wedstrijden die we tot nu toe in de competitie hebben gespeeld." Een jaar geleden was die overgang van de Eredivisie naar de Champions League voor PSV pittig. De eerste wedstrijd in de Champions League werd toen met 4-0 verloren van Arsenal.

"Maar nu hebben we een jaar meer ervaring", counterde Bosz een opmerking over die wedstrijd. "Natuurlijk hebben we nu ook jongens die voor het eerst Champions League gaan spelen. Zij zullen vrij snel gaan ervaren welk niveau er gevraagd gaat worden. Tegen die jongens zeg ik gewoon dat ze moeten genieten en van de rest weet ik dat ze geleerd hebben van de fouten van een jaar geleden."

"Alle seinen staan op groen om er een spektakelstuk van te gaan maken."

En doordat morgen twee ploegen allebei willen gaan aanvallen, verwacht Bosz veel van de wedstrijd. "Alle seinen staan op groen om er een spektakelstuk van te gaan maken. Zowel Juventus als wij willen naar voren toe. Het kan dan wel eens een hele leuke wedstrijd worden."

In Turijn is er goed nieuws omtrent Noa Lang. De linksbuiten maakt na blessureleed weer onderdeel uit van de selectie en kan volgens Peter Bosz ook beginnen in de basis. Om 18:45 uur begint PSV aan een vernieuwde Champions League. De ploeg is na vorig jaar in ieder geval gewaarschuwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!