Video

Man (57) die dood werd gevonden in Maarheeze mogelijk gedood in parenclub

dinsdag om 07:35 • Aangepast gisteren om 07:21
nl
De man uit het Belgische Maaseik die vorige week dood werd gevonden in een auto in Maarheeze, is mogelijk vermoord in een parenclub. Vervolgens zou hij zijn achtergelaten in de wagen die zaterdag werd gevonden in het buitengebied in Maarheeze, aan de Fazantlaan. Verschillende Belgische media melden dit dinsdagmorgen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man maakte er geen geheim van dat hij een bezoeker was van Club 7Sins in Maaseik. Bij deze parenclub deden rechercheurs maandag urenlang onderzoek. Volgens het Vlaamse P-Magazine zijn meerdere mensen meegenomen voor verhoor.

Een woordvoerder van het parket Tongeren in België laat alleen weten dat er een 'gerechtelijk onderzoek is ingesteld naar aanleiding van een moord.' Ze wil niet ingaan op de vraag waar onderzoek is of wordt verricht, wel dat hierbij wordt samengewerkt met de politie in ons land. De Brabantse politie meldt 'dat het onderzoek in volle gang is.' Details worden niet prijsgegeven. Waarom de man om het leven is gebracht en door wie, is dus nog onduidelijk.

Politieonderzoek in Maarheeze na de vondst van de dode man uit Maaseik (foto: SQ Vision).
Politieonderzoek in Maarheeze na de vondst van de dode man uit Maaseik (foto: SQ Vision).

LEES OOK: Lijk verpakt in zeil blijkt 57-jarige Belgische man

Volgens zijn sociale media had het slachtoffer afgelopen vrijdag nog een bezoek gebracht aan de parenclub. Een dag later werd hij, gewikkeld in plastic, gevonden in zijn eigen auto in Maarheeze.

Belgische media weten verder te melden dat de man van Nederlandse afkomst is en al jaren met zijn gezin in België woont. Hij laat een vrouw, dochter en zoon achter.

Mogelijk heeft de man vrijdag nog een bezoek gebracht aan de parenclub. Vreemd is dan wel dat de auto waarin hij werd gevonden, al donderdag was opgevallen door buurtbewoners. Hiermee geconfronteerd laat een woordvoerder van de Brabantse politie weten dat 'antwoorden op dergelijke vragen deel uitmaken van ons onderzoek, waarop wij nu niet vooruitlopen.' Zijn Belgische collega had een vergelijkbare reactie.

Direct na de melding begon de politie een onderzoek in en om de vindplaats in Maarheeze:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!