Demi maakte fotoboek voor haar vriendje, maar dat werd gestolen

dinsdag om 17:24 • Aangepast gisteren om 11:32
nl
Een gezellig familiebezoekje eindigt voor Whitney Wanrooij-Vermeulen uit Oosterhout in een klein drama. Als haar broertje Joshua en zijn vriendin Demi naar huis gaan, blijkt er te zijn ingebroken in zijn witte Mercedes. De dieven nemen een fotoboek vol dierbare herinneringen mee en plunderen ook nog eens heel brutaal de koelbox.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door

Afgelopen zondag kwam haar broertje vanuit Klundert op visite in de Kastanjelaan in Oosterhout, vertelt Whitney. “Normaal gesproken parkeert hij op de oprit, maar die stond nu vol.” Daarom zet hij zijn auto wat verderop, net buiten het bereik van Whitneys videodeurbel. Een verkeerde keuze, blijkt later.

“Belachelijk dat je dat meeneemt. Stelletje hongerlijders!”

Als broerlief terug bij zijn auto komt, staat de kofferbak open. Er worden geen inbraaksporen gevonden, maar kleding van zijn vriendin en een blauwe tas met verschillende pasjes zijn weg. Ook de inhoud van de koelbox is buitgemaakt. “Hoe zielig ben je, voor een plak ham en een paar blikjes Red Bull?”, reageert Whitney. “Belachelijk dat je dat meeneemt. Stelletje hongerlijders! Je moet er maar zin in hebben op dat moment.”

Maar die etenswaar is nog niet het ergste. Het fotoboek van haar broertje en zijn vriendin blijkt namelijk spoorloos. Demi is ruim anderhalve dag bezig geweest om 184 foto's in een album te plakken, aangevuld met anekdotes. "Vanaf hun eerste date tot aan nu", aldus Whitney.

"Wat moeten die dieven met het album, als je zelf niet op die foto's staat?"

Haar schoonzusje is enorm teleurgesteld dat ze het handgemaakte album nu niet cadeau kan doen aan haar vriend, want vandaag vieren ze hun eerste jaar samen. "Wat moeten die dieven ermee, als je zelf niet op die foto's staat? Het heeft geen meerwaarde."

“We zijn direct gaan schakelen”, vervolgt Whitney. Ze gaat ervanuit dat de Mercedes van haar broertje tussen 17.15 en 20.15 uur is leeggeroofd. Beelden van camera’s en videodeurbellen in de straat leverden niks op. De politie kan hen daardoor niet verder helpen.

“Het kan niet missen dat dat het is geweest.”

Een buurman, die elke zondag zijn busje gereedmaakt voor het werk, meldt later dat hij een kleine, zwarte auto met Nederlands kenteken zag rijden in de nabijgelegen Lindestraat. Daarin zaten een man en een donkerblonde vrouw. Tegelijkertijd zag hij een man met een pet en een kale man komen aanrennen met een blauwe tas. “Het kan niet missen. Die moeten het zijn geweest”, aldus Whitney.

De zwarte auto heeft stickers aan de zijkant, vermoedelijk met het logo van een uitzendbureau. Whitney heeft inmiddels contact gehad met het bedrijf. Dat is nu bezig om alle auto’s uit te lezen via een trackingssysteem. “Dat wordt wel een klus. Wij blijven ondertussen zoeken naar bewijsmateriaal.” Het vieren van hun éénjarige jubileum zit er vandaag niet in voor Joshua en Demi. "Ze zitten met hun hoofd bij de diefstal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!