Peter Bosz legt vinger op de zere plek: 'Het is niet goed genoeg'

dinsdag om 22:08 • Aangepast gisteren om 11:29
nl
Het was een pijnlijke avond voor PSV. Het verloor de eerste wedstrijd in de Champions League met 3-1 van Juventus. Trainer Peter Bosz was na afloop geschrokken van het spel van zijn ploeg en kon al vrij snel uitleggen waar het fout was gegaan. "Wij moeten het van het voetbal hebben, maar als je zo vaak de bal verspeelt..."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

"Terecht verloren. Het was niet goed genoeg", was de vrij korte analyse van Peter Bosz na de kansloze nederlaag tegen de club uit Italië. In een uitgebreidere reactie lichtte hij toe dat hij een andere ploeg zag dan hij gewend was.

"We moeten het normaal gesproken hebben van goed voetbal. Maar als je zo vaak de bal verspeelt... Zoveel balverlies ben ik niet gewend. Alle linies waren vanavond niet goed genoeg. Je wordt keihard met je neus op de feiten gedrukt."

"Het ontbrak ons vandaag aan hardheid."

Doordat PSV slordig was in balbezit werd het meer een vechtwedstrijd. Iets waar de Italianen veel beter in zijn dan de Eindhovenaren. "Je zag hoe hard Luuk de Jong werd aangepakt. Dat mocht van de scheidsrechter en dan moet je daarin mee. Maar wij hebben vooral spelers die willen voetballen en fysiek wat minder sterk zijn. Het ontbrak ons vandaag aan hardheid."

Ook op tactisch gebied schoot PSV tekort in Turijn. Aan de rechterkant werden de Eindhovenaren overlopen doordat Juventus daar een overtal wist te creëren. "En dat hebben we nog zo benadrukt in de voorbereiding", baalde de trainer van het optreden van zijn ploeg. "Het waren de bekende patronen. Daarin moeten we echt verbeteren. We hebben het met z'n allen niet goed gedaan."

Lees ook: Pijnlijke avond voor PSV, kansloze nederlaag bij start Champions League

Maar net als vorig seizoen, toen PSV ook in de eerste wedstrijd van de Champions League kansloos verloor, hoopt de trainer dat zijn ploeg hiervan leert. "Ik zit nu al te bedenken hoe ik deze wedstrijd ga gebruiken richting mijn spelersgroep. Vorig seizoen hielp die 4-0 nederlaag tegen Arsenal ook en werden sommige jongens kerels. Ook nu willen we hiervan leren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!