In een maand tijd van Jong PSV naar de Champions League: 'Mooie beloning'

woensdag om 07:30 • Aangepast gisteren om 10:21
nl
Een maand geleden speelde Matteo Dams nog negentig minuten mee in de wedstrijd van Jong PSV tegen Telstar. Dinsdagavond stond hij in de basis bij PSV in de Champions League. Het gaat de laatste weken heel snel met verdediger Matteo Dams. De 20-jarige Belg was zelfkritisch na zijn optreden, maar hij was erg blij met de complimenten die hij kreeg van trainer Peter Bosz.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het contrast was groot voor Matteo Dams. Dit seizoen speelde hij voor enkele honderden supporters op de Herdgang. Maar mede door blessures bij het eerste elftal maakte hij de overstap naar de hoofdmacht van de Eindhovense club. Daar maakte de Belg indruk in de Eredivisie. Maar waar het in de Eredivisie zeer goed gaat, moest ook de linksachter dinsdag wennen aan het niveau in de Champions League.

"Het gaat allemaal net even wat sneller. En dan zie je dat kleine details het verschil maken. In de Eredivisie kan je iemand kort uit het oog verliezen. Maar als je hier iemand een keer laat lopen, wordt dat gelijk afgestraft. Elk detail telt", vertelde de verdediger na zijn debuut in de Champions League.

"Ik laat me bij de 2-0 te makkelijk passeren."

Zelf keek hij vooral heel kritisch naar zijn rol bij de 2-0. "Daar laat ik me te makkelijk passeren door mijn tegenstander. Natuurlijk moet er daarna nog veel gebeuren. Maar ik baal ervan dat ik in eerste instantie die jongen aan me voorbij laat gaan."

Het is te prijzen dat Dams zelfkritisch is, maar al met al speelde de verdediger toch wel verdienstelijk bij zijn debuut op het allerhoogste niveau. Hij kon daarom ook rekenen op complimenten van Peter Bosz. "Na mijn wissel vertelde de trainer dat ik uitstekend had gespeeld. Dat is wel een lichtpuntje van deze avond. Maar uiteindelijk geeft dit debuut een dubbel gevoel omdat we met 3-1 verliezen."

Lees ook: Peter Bosz legt vinger op de zere plek: 'Het is niet goed genoeg'

Overigens herhaalde Bosz later tegenover de media zijn complimenten voor Dams. De trainer is al weken positief over de ontwikkeling van de jonge verdediger.

En dus gaat het erg snel met hem. De stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de top van de Eredivisie is erg groot. Laat staan naar de Champions League. "Ik kreeg vrij onverwacht de kans door blessures. Maar volgens mij heb ik die kans wel gepakt. Dan is het een mooie beloning dat je in de basis mag starten in de Champions League."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!