Automobilist gepakt met tientallen zakjes drugs: 'Op meest gênante plek'

woensdag om 06:39 • Aangepast gisteren om 10:22
nl
Twee mannen zijn dinsdagmiddag op de Fakkellaan in Eindhoven opgepakt in een auto waarin tientallen zakjes harddrugs waren verstopt. En niet alleen de auto zat vol drugs. De bestuurder, een 21-jarige man uit Eindhoven, had ook nog ruim twintig zakjes drugs ‘in zijn lichaam’ verborgen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie controleerde de auto op de Fakkellaan bij het kruispunt met de Huizingalaan in Eindhoven. Tijdens de controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder was ingenomen. Daar was hij al eens eerder op betrapt.

De meest gênante plek
De Eindhovenaar had, zo bleek uit informatie in het politie-systeem, nog meer op zijn kerfstok. De auto en de bestuurder waren ook al eens bij drugsdeals gespot. Bovendien bleek de man eerder dit jaar ook al te zijn aangehouden omdat hij drugs ‘op de meest gênante plek had verstopt’, schrijft de politie op sociale media.

Beide inzittenden konden zich tijdens de controle niet legitimeren. “Ondertussen gingen de drie telefoons in de auto driftig af en vonden we bij de bestuurder en in de auto aanzienlijke hoeveelheden geld”, zegt een wijkagent.

Het mes dat werd gevonden (foto: politie).
Het mes dat werd gevonden (foto: politie).

In de auto werd ook een groot vleesmes gevonden. En daar bleef het niet bij. “Toen we wat beter aan het interieur van de auto rammelden, werden we verrast door het feit dat de lichtarmatuur in het dak ook een uitgifteautomaat voor harddrugs bleek.”

Humeur verslechterde
Achter de lamp werden vervolgens 74 zakjes met amfetamine en cocaïne gevonden. Omdat de bestuurder ‘opvallende spierspanning bij de bilstreek’ had en raar liep, had de politie het vermoeden dat er nog wat meer aan de hand was.

De 21-jarige bestuurder en zijn bijrijder, een 19-jarige Eindhovenaar, werden direct opgepakt. Eenmaal op het bureau zijn ze onderzocht. De bestuurder werd uitgekleed, terwijl zijn humeur volgens de politie zichtbaar verslechterde.

“Hoewel we inmiddels de zakjes met drugs tussen zijn bilspieren zagen uitsteken, weigerde de verdachte nog altijd medewerking”, aldus de politie. “Een onderzoek in het lichaam leverde nog eens 24 zakjes harddrugs op. “

Beide mannen zitten vast. De politie is een onderzoek begonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!