Ivan Perišic (35) tekent voor een jaar bij PSV, Kroaat was transfervrij

Gisteren om 14:36 • Aangepast vandaag om 10:37
nl
Het hing al in de lucht, maar nu is het officieel: de ervaren aanvaller Ivan Perišic komt naar PSV. De 35-jarige Kroaat heeft een contract in Eindhoven getekend voor een jaar.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Eerder liet PSV al aan de NOS weten dat 'de laatste plooien worden gladgestreken'.

Perišic vertrok afgelopen zomer bij het Kroatische Hajduk Split. De club huurde hem van Tottenham Hotspur. De Kroaat kon bij Hajduk niet door één deur met trainer Gennaro Gattuso. Na de breuk daar was Perišic transfervrij en zat hij zonder club.

Denzel Dumfries
Perišic vertelt op de website van PSV dat de keuze voor de Eindhovense club snel was gemaakt. “Sinds ik transfervrij ben, heb ik gewacht op een optie als deze: een club en omgeving waar ik me goed bij voel en waarmee ik prijzen kan winnen. Ik heb mijn oud-ploeggenoot Denzel Dumfries gevraagd om advies, en dat heeft me alleen maar overtuigd dat PSV de juiste stap is. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, alles te geven en prijzen te winnen.”

Ervaring
De Kroaat speelde eerder voor grote clubs als Bayern München, Internazionale en Borussia Dortmund. Met Bayern won hij in 2020 zelfs de Champions League. Hij viel in in de gewonnen finale tegen Paris Saint-Germain.

Voor Kroatië speelde Perišic 136 interlands. In 2018 speelde hij in de verloren WK-finale tegen Frankrijk. Het werd 4-2 en Perišic scoorde de eerste van de twee Kroatische goals.

Wachten op privacy instellingen...

Champions League bij PSV
De tweebenige aanvaller staat nog niet ingeschreven voor de Champions League en kan daarom niet voor PSV uitkomen in de competitiefase van het kampioenenbal. Als PSV de eerste fase overleeft is dat wél mogelijk.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Peter Bosz legt vinger op de zere plek: 'Het is niet goed genoeg'

Van spelen tegen Telstar naar debuut in Champions League: 'Mooie beloning'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!