Liveblog

112-nieuws: man ligt in container • pakketbezorger heeft geen rijbewijs

Vandaag om 07:04 • Aangepast vandaag om 22:57
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.47

Brandweer redt persoon die al de hele dag op de grond lag

Iemand die was gevallen in Budel, is vanavond door de brandweer met een hoogwerker uit een gebouw gered. Volgens de politie lag deze persoon er al de hele dag. Hij kon zelf niet meer overeind komen. Het is niet duidelijk hoe het met deze persoon gaat.

19.55

Treinreiziger maakt schietgebaren en wordt opgepakt

NS-medewerkers kwamen bij het controleren van een trein bij station Breda een reizigers tegen die geen vervoersbewijs had. Hij kon zich ook niet legitimeren. Tijdens het fouilleren begon de man schietbewegingen te maken. De politie werd gebeld en agenten pakten de man op voor het niet hebben van een id-kaart. De man bleek daarnaast niet in Nederland te mogen verblijven. De vreemdelingenpolitie gaat naar zijn zaak kijken.

19.12

Hulpdiensten rukken massaal uit voor dakloze man in container

Politie, brandweer, ambulances, NS-personeel, handhavers en de traumahelikopter zijn massaal uitgerukt nadat een medewerker van het Centraal Station in Eindhoven een been in een container zag liggen. Hij schrok enorm en belde de alarmdiensten.

Het gaat om een afvalcontainer die wordt gebruikt door winkels en bedrijven die op het station gevestigd zijn. In de container zit een pers die geactiveerd kan worden.

De hulpdiensten werden ingeschakeld maar niemand kreeg contact met de man in de container, hij bewoog ook niet. Gevreesd werd dat iemand de pers dus al geactiveerd had. Net toen de brandweer de container open wilde gaan maken, kwam er dan toch beweging in de man. Hij werd wakker en wist zelf naar buiten te klimmen.

Het gaat vermoedelijk om een dakloze man. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en geboeid afgevoerd door de politie. Volgens agenten ter plekke is het niet de eerste keer dat de dakloze in deze container klom. Vorige keer moest er zelfs een onderhandelaar aan te pas komen, voordat hij eruit kwam.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.46

Chauffeur DPD heeft geen rijbewijs

De politie heeft in Deurne op de Zandbosweg een bestelbus van DPD aan de kant gezet die aan alle kanten zwaar beschadigd was. De chauffeur bleek ook nog eens geen geldige verblijfsvergunning en geen geldig rijbewijs te hebben.

De chauffeur mag daardoor nog helemaal niet werken. Hij zei dat hij een vriend aan het helpen was die ziek was. Met behulp van een tolk, heeft de politie de man duidelijk gemaakt dat hij niet verder mocht rijden.

De bus is aan de kant van de weg gezet. De eigenaar van de bus mag de sleutel komen ophalen op het politiebureau. De bedrijfsbus moet opnieuw gekeurd worden. Tot die tijd mag er niet meer mee gereden worden.

Het was een toevalstreffer waarbij de chauffeur net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. De politie was op de Zandbosweg vanwege een eerdere aanrijding.

Foto: Walter van Bussel/ SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/ SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/ SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/ SQ Vision.
18.27

Botsing tussen wielrenner en snorscooteraar

Op het fietspad langs de Kanaaldijk-Noord in Someren zijn een bestuurder van snorscooter en een wielrenner met elkaar in botsing gekomen. Beiden vielen daarbij. De wielrenner hoorde bij een groepje fietsers.

Hoewel de bestuurder van de snorscooter een helm droeg, raakte hij zwaargewond aan zijn hoofd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde aan de Broekstraat. De slachtoffers zijn beiden met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
18.07

Auto eindigt na aanrijding op lantaarnpaal

Op de Zandbosweg in Deurne zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Een van de bestuurders draaide de Zandbosweg op en botste op een rijdende auto. Een mevrouw die achter het stuur zat kwam na de botsing tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Zij werd nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar auto werd weggesleept. De bestuurder van de andere auto mankeerde niets.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
16.18

Betonspetters op kenteken, politie denkt dat die daar met opzet op zijn gekomen

De verkeerspolitie van de eenheid Oost-Brabant heeft vandaag op de Graafsebaan in Heesch een automobilist (43) aangehouden omdat die betonspetters op zijn kenteken had. De agenten denken dat de bestuurder die daar met opzet op heeft gedaan. De rest van de auto was namelijk schoon. Als het kenteken opzettelijk onleesbaar is gemaakt, is dat volgens de politie strafbaar. De bestuurder krijgt een proces verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
15.57

Files op snelwegen na ongeluk

Op de A50 van Eindhoven naar Arnhem is donderdagmiddag een file ontstaan nadat er een ongeluk gebeurde. Ook op de A59 van Den Bosch naar Oss is er hierdoor forse vertraging.

Lees hier meer over het ongeval

14.32

Vermissing man van 90

Sinds half twee vanmiddag wordt in Asten, in de omgeving van de Deken Meijerstraat, een man vermist. Hij is 90 jaar, heeft kalend grijs haar, een slank postuur en is 1 meter 70. Hij draagt een blauwe jas, een grijsblauwe pantalon en zwarte schoenen. De man is vertrokken op een blauwe scootmobiel en is voor het laatst gezien op de Heesakkerweg richting Someren. Bel bij tips met 112.

UPDATE: De man is in gezonde toestand aangetroffen.

13.25

Man aangehouden voor overval tankstation

De politie heeft een 48-jarige man uit Oss aangehouden voor de gewapende overval op het OK-tankstation aan de St. Servatiusstraat in Heeswijk-Dinther gisterenavond. De man wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd een paar uur later al opgepakt. Mogelijk is er een link met een overval op een tankstation eerder deze week in Rosmalen.

Lees hier meer.

11.29

Geen treinen tussen Breda en Tilburg

Door een seinstoring rijden er tussen Breda en Tilburg geen treinen.

09.51

A2 richting zuiden dicht

De A2 richting het zuiden is dicht tussen Kerkdriel en Sint-Michielsgestel vanwege schoonmaakwerkzaamheden aan het wegdek. "Er ligt slachtafval op de weg, van dat vettige spul. Daardoor is de weg glad", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Hoe het daar terecht is gekomen, is nog onduidelijk. Het verkeer gaat via de parallelrijbaan en moet rekening houden met drie kwartier vertraging. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond twaalf uur weer vrij te kunnen geven.

Lees hier meer.

09.15

Drie kwartier vertraging op A58

Op de A58 richting Eindhoven voor Oirschot is de linkerrijstrook nog altijd afgesloten. De vertraging bedraagt circa drie kwartier. Moet je richting Eindhoven? Dan word je voorlopig omgeleid vanaf knooppunt De Baars via de A65 en A2.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
07.07

Ongeval met meerdere voertuigen op A58

Op de A58 bij Moergestel richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Daardoor staat er een file en kampen weggebruikers met vertraging. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen bij het ongeluk.

De linkerrijstrook van de A58 is afgesloten. "Vanaf knooppunt De Baars sluit je aan in de file en heb je 45 minuten extra reistijd", aldus Rijkswaterstaat.

Lees hier meer.

03.01

Oude woonboerderij gaat in vlammen op

Een oude woonboerderij in Teeffelen is afgelopen nacht compleet verwoest door brand. De brand in de rietgedekte woning aan de Singel werd door overburen ontdekt rond drie uur in de nacht.

Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond het huis al volledig in brand en bleek niet meer te redden. Het huis, met de naam 'De Brandhoeve', stamt volgens het kadaster uit 1847.

Lees hier meer.

01.55

Grote brand verwoest bedrijfspand

In Roosendaal is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand. De brand brak rond twee uur uit en is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Het gaat om een pand van het bedrijf Van Dijck Mobility, dat houdt zich bezig met de verkoop van e-bikes. Het is onduidelijk of er ook elektrische fietsen in het pand zijn opgeslagen.

Lees hier meer.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
22.10

Gewonde bij botsing op N272

Twee auto's zijn gisteravond rond tien uur op elkaar gebotst op de N272 in Sint Anthonis. Drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, net als een aantal politie-eenheden.

Inzittenden van de auto's zijn door ambulancepersoneel onderzocht, zeker een persoon is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoeveel gewonden er in totaal zijn, is niet bekend.

De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Foto: Fotopersburo SK-Media
Foto: Fotopersburo SK-Media
Foto: Fotopersburo SK-Media
Foto: Fotopersburo SK-Media
Foto: Fotopersburo SK-Media
Foto: Fotopersburo SK-Media
20.21

Politie lost waarschuwingsschot, verdachte ontkomt

De politie was gisteravond met man en macht op zoek naar een automobilist in Erp. De man reed eerder op de avond in zijn auto met daarachter een boot op een trailer tegen een politieauto. Dat gebeurde aan De Laren rond kwart voor zeven.

Agenten gingen achter de bestuurder aan nadat hij een stopteken had genegeerd. In een pad schampte de man de politieauto en knalde op een boom. Hij vluchtte weg.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!