Bredanaar die Tim Hofman wilde doden 'zag geen weg meer terug'

Gisteren om 17:10 • Aangepast vandaag om 11:25
nl
De Bredanaar die eerder zei Tim Hofman te willen neerschieten, zegt nu dat hij dat niet serieus meende. Die verklaring legde hij woensdagmiddag af in de rechtbank in Lelystad. Volgens de 42-jarige Chris T. speelde hij alleen maar met de gedachte, en twijfelde hij al vanaf het begin. Justitie eiste woensdag 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

In september van het vorige jaar wilde de Bredanaar Tim Hofman neerschieten. Dat zei hij terwijl hij in het BNN-VARA-gebouw stond, in Hilversum. T. werd kort daarop gearresteerd. Hij zou op dat moment een psychose hebben gehad, zei zijn advocaat eerder.

Chris T. zei nu tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in de rechtbank dat hij zijn bedreiging nooit serieus meende. Zelf noemde hij het simpelweg 'grootspraak'. Hij gaf tegenover de rechtbank aan dat hij slechts 'speelde met de gedachte', maar dat hij op het moment zelf ook al twijfelde om Hofman neer te schieten.

Zo zei hij: "Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen. Dan had ik een handtekening en was ik weggegaan." De Bredanaar probeerde Tim naar de receptie te lokken met een smoes, maar dat werkte niet. De twee hebben elkaar nooit getroffen die betreffende dag.

"Het was zielig voor de baliemedewerkster als ik haar had bedreigd."

Als het T. die dag niet lukt om Hofman te ontmoeten, besluit hij weg te gaan. Hij overweegt om de receptioniste te bedreigen door een banaan te laten zien en te zeggen dat het echte pistool in zijn tas zit, maar doet dat uiteindelijk niet. T. zei woensdag dat 'zielig voor de baliemedewerkster' te vinden. Waarom hij na enige tijd toch weer terugging naar het gebouw en uiteindelijk zei Hofman te willen neerschieten, weet de verdachte ook niet zo goed. "Dat is echt heel moeilijk."

Over het meer dan vierhonderd pagina's tellend 'manifest' dat is gevonden op de laptop van T. zei de Bredanaar dat dat 'grotendeels een fantasieverhaal' is. Het document is voor het Openbaar Ministerie reden om de zaak van T. aan te merken als terroristische aanslag. Er staan volgens de rechter flink wat 'onheilspellende' en 'agressieve' passages in.

LEES OOK: Moordpoging Tim Hofman was volgens OM bedoeld als terroristische aanslag

Overigens stond T. niet alleen voor de rechter vanwege het dreigen tot doodschieten van Tim Hofman. T. wordt ook verdacht van de voorbereiding van en de poging tot moord op een hulpverlener in Oss, vorig jaar.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Bredanaar die presentator Tim Hofman wilde doden had een psychose

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!