Nooit meer Radio Bergeijk: cabaretier Pieter Bouwman (66) overleden

Vandaag om 14:55 • Aangepast vandaag om 23:35
nl
Cabaretier en regisseur Pieter Bouwman is woensdag overleden, meldt zijn familie aan het ANP. Bouwman had uitgezaaide longkanker, maar overleed volgens zijn familie toch 'vrij plotseling'. Bouwman werd 66 jaar.
Profielfoto van Anouk Lambregts
Geschreven door
Anouk Lambregts

De in Eindhoven geboren radiomaker werd bekend door verschillende series en programma's. Een daarvan was de serie 'Mannen van de Radio'. Daarin maakte hij absurdistische sketches voor het radioprogramma De Avonden, samen met de uit Budel afkomstige cabaretier Hans Teeuwen .

Ook maakte hij jarenlang het programma Radio Bergeijk. Dit deed hij samen met comedy-collega George van Houts. Radio Bergeijk begon in 2002 aanvankelijk met een sketch tussen cabaretiers Theo Maassen en Pieter Bouwman, maar groeide uit tot een populaire en satirische serie waarin het dagelijkse nieuws van de lokale omroep van Bergeijk werd besproken.

De gesprekken in het VPRO-programma waren vrijwel geheel geïmproviseerd, op basis van berichtgeving van lokale media.

Radio Bergeijk-collega George van Houts reageerde op het nieuws via X:

Wachten op privacy instellingen...

In het begin van de jaren 90 was Bouwman een van de eerste leden van de Comedytrain. Ook was hij acteur en speelde hij in meerdere films als Plan C en De Libi.

Bouwman was niet alleen regisseur voor Radio Bergeijk, hij regisseerde ook talloze cabaretvoorstellingen voor onder anderen Hans Teeuwen en André Manuel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.