Onderwijsassistent (25) basisschool opgepakt na melding seksueel misbruik

Vandaag om 15:56 • Aangepast vandaag om 20:44
nl
De politie heeft een 25-jarige onderwijsassistent uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van seksueel misbruik van een kind. Hij werkte tot voor kort als onderwijsassistent op kindcentrum Mondomijn in de Helmondse wijk Brandevoort. Hij zit sinds woensdag vast.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De zaak kwam vrijdag aan het licht na een melding van ouders over seksueel misbruik. Hij zou enige tijd geleden een minderjarig meisje seksueel misbruikt hebben. De onderwijsassistent werd direct door het schoolbestuur op non-actief gesteld.

Zeker drie meldingen
De man werkte al jaren op het kindcentrum met kinderen tussen de 7 en 12 jaar. De politie heeft onder meer gegevensdragers, bijvoorbeeld harddisks, van de man in beslag genomen. Ze wil niet zeggen hoeveel meldingen er inmiddels zijn binnengekomen over de man. Wel laat de politie weten dat alle meldingen worden meegenomen in het onderzoek.

Afgelopen weekend ging het nog om drie meldingen. "De precieze aard en omvang daarvan is op dit moment nog niet duidelijk", valt te lezen in het bericht van de politie.

Vrijdag voorgeleid
Het balletje zou zijn gaan rollen nadat een leerling thuis tegen zijn of haar ouders had verteld wat ze had gezien, liet een ouder dit weekend weten. In eerste instantie werd gesproken over grensoverschrijdend gedrag. De onderwijsassistent wordt nu dus verdacht van seksueel misbruik.

De verdachte was actief in een stichting die zich in Helmond bezighield met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Tot voorkort stond zijn naam op de site van de stichting, maar die is inmiddels weggehaald.

Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of hij langer vast moet blijven zitten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Op de basisschool in Brandevoort probeerde iedereen de dag zo normaal mogelijk te beginnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!