Levensgevaarlijke weg: 'Buurtbewoners schreeuwen om extra maatregelen'

Gisteren om 19:00 • Aangepast gisteren om 19:22
nl
De verkeersveiligheid van de Diepveldenweg tussen Eersel en Bergeijk moet verbeterd worden. Dat vindt Twan Jansen, VVD'er in de gemeente Bergeijk, nadat er weer een ongeluk is gebeurd op de weg. Woensdagmiddag raakte een 48-jarige motorrijdster ernstig gewond na een botsing met een auto. De Diepveldenweg ligt er sinds april 2022 en sindsdien is het daar al vaker misgegaan.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door

Met de komst van de Diepveldenweg hoeven weggebruikers niet meer om Bergeijk heen te rijden als ze naar de provinciale weg N397 willen. Ook zorgt de weg voor minder sluipverkeer door de Hazenstraat in Eersel. De bereikbaarheid is er met de Diepveldenweg op vooruit gegaan in het gebied, maar de verkeersveiligheid laat nog te wensen over.

Zo belandde er een paar maanden na de opening van de weg een motorrijder in een greppel. De greppel was zo diep dat de man een dag later pas dood werd teruggevonden. In juni 2023 botsten twee automobilisten frontaal op elkaar, waarbij een inzittende gewond raakte. En afgelopen woensdag raakte een vrouw ernstig gewond na een botsing met een auto. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens buurtbewoners nodigt de weg uit tot harder rijden dan is toegestaan. "Ze horen 's avonds motors racen en ze schreeuwen om een middenstreep", vertelt een 112-correspondent. Ook de gemeente Bergeijk ontving de afgelopen jaren meerdere meldingen over hardrijders en gevaarlijke situaties.

"Wat het lastig maakt is dat de weg voor een deel in Eersel ligt en voor een deel in Bergeijk."

De weg werd daarom in augustus 2023 tijdelijk gesloten om het veiliger te maken. Met een budget van 156.000 euro werden onder andere zo'n 200 reflectorpaaltjes, markeringen in de bochten en vangrails geplaatst. Ook werden bomen geplaatst, waardoor weggebruikers eerder afremmen. Een middenstreep is er in sommige bochten inmiddels wel, maar niet waar het ongeluk van woensdag gebeurde.

VVD'er Jansen vindt dat elk ongeluk er een te veel is en daarom wil hij dat er iets gaat veranderen. "Wij gaan wederom aandacht vragen voor de veiligheid van deze weg", vertelt hij. "Wat het lastig maakt, is dat de weg voor een deel in de gemeente Eersel ligt en voor een deel in de gemeente Bergeijk. Je moet het dus altijd met elkaar afstemmen."

Toch moet het grondgebied van de weg niet uitmaken, vindt Jansen. "Als weggebruiker heb je er niets aan op welk grondgebied je bent. Het moet gewoon te allen tijde veilig zijn. Natuurlijk is geen enkele weg 100 procent veilig, maar ongevallen met letsel moet je zo veel mogelijk proberen te voorkomen." In de raadsvergadering volgende week kaart de VVD de veiligheid van de Diepveldenweg aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!