Video

'Dit was wel meer dan een rotje!', buren schrikken van explosie bij chalet

Vandaag om 10:46
nl
"Het trilde tot in de douche", vertelt een buurvouw van het chalet op camping De Molenheide in Schijndel. Daar ontplofte donderdagavond rond halfelf een explosief. Een raam van het chalet ging aan diggelen.

"Ik stond onder de douche toen ik de knal hoorde", vertelt de buurvrouw. "Ik heb me aangekleed en ben meteen gaan kijken. Toen ik buitenkwam, stond de eigenaar van het getroffen chalet al buiten op straat, samen met zijn vriendin, de hond en de buren. De buurman zei meteen: “We hebben niks.”

"Dit is wel meer geweest dan een rotje."

Harrie Smulders (75), die pal naast het getroffen chalet woont, zag vanuit zijn woonkamer een steekvlam bij het chalet en vervolgens rook bij de overkapping. "Ik dacht in eerste instantie: ze hebben een rotje afgestoken. Maar toen ik buiten ging kijken, zag ik: dit is wel meer dan een rotje geweest. Gelukkig zagen we de buurman lopen. Iemand anders had op dat moment al 112 gebeld."

"Mijn hartslag zat in mijn keel."

Een andere campingbewoonster lag op bed toen ze de explosie hoorde. "Mijn hartslag zat in mijn keel. Daarna was het wachten op alle toeters en bellen. Even later schenen de lampen van de brandweer bij mijn chalet naar binnen."

Ook de politie en een explosievenverkenner kwamen naar Schijndel om onderzoek te doen. Volgens de bewoonster is het normaal gesproken wel rustig op het campingterrein. Ze zag dat de politie tot twee uur 's nachts bezig was met onderzoek.

De buurman kent ze niet goed, ze woont zelf nog maar twee maanden op de camping. "Hij is redelijk op zichzelf. Hij woont hier al een paar jaar."

"Dit doen mensen die geen respect hebben voor anderen."

Vrijdagochtend startte de politie een buurtonderzoek. Daarnaast verzamelden agenten camerabeelden.

Wat er achter de explosie zit, is voor de andere campingbewoners gissen. "Wie dit gedaan heeft?", vraagt Harrie zich af. "Mensen die geen respect hebben voor anderen."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

De hulpdiensten konden niet meteen het campingterrein op omdat de slagboom niet openging

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!