Video

Alle Stijnen verzamelen, dit is het FeStijn in Breda

Vandaag om 14:00 • Aangepast vandaag om 15:48
nl
Bijna vijfhonderd mannen met de naam Stijn. Dat is het, dat is de club: StijnmaarFijn. Met ruim drieduizend volgers op Instagram, eigen shirts met opdruk en een groepsapp met alle leden, houden deze Stijns jaarlijks een FeStijn. Een dagje bier drinken, voor iedereen die Stijn heet.

Het is allemaal begonnen in 2017. 'Van Liempt', zoals één van de opperstijnen liefkozend met zijn achternaam wordt aangesproken, mikte drie andere Stijnen in een groepsapp. StijnmaarFijn, noemden ze het. Je mag er namelijk alleen in als je Stijn heet.

Inmiddels is de groep met Stijnen uitgegroeid tot een bont gezelschap van bijna vijfhonderd leden. Eens per jaar komen ze samen, om bier te drinken. Ze keuvelen over het leven, trekken de schoentjes uit op de laatste zomerdag in het gras, drinken een paar pintermannen en gaan aan het einde van de avond een keer de stad in.

En waar ze het dan de hele dag over hebben? "Nou, echt een gemeenschappelijke pijler hebben we niet. Maar we heten gewoon allemaal Stijn", aldus Stijn uit Breda.

"Ik heb hier echt een paar goede vrienden aan overgehouden."

Ze hebben wel regels. De letter E is uit den boze. Geen Stein. Of Steijn. En al helemaal geen Steyn. Maar verder: als je houdt van een borreltje en je bent een beetje een blije gup, dan zit je in de StijnmaarFijn-groep gebakken.

"Ik heb hier echt een paar goede vrienden aan overgehouden", glundert Stijn van Liempt. Die overigens speciaal voor de gelegenheid een shirt met 'onweerstijnbaar' op zijn rug heeft aangetrokken.

Of het wel eens gekke situaties oplevert, als je met veertig man met dezelfde naam op een FeStijn-dag uit gaat? "Nou, als je nu héél hard Stijn zou roepen, dan denk ik dat er wel heel wat mensen omkijken", lacht Stijn 'onweerstijnbaar' van Liempt. En verrek. Als hij het seconden daarna ook doet, blijkt zijn voorspelling ook nog te kloppen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!