Twee eigen goals en rood voor trainer, Willem II knokt tevergeefs

Gisteren om 19:36 • Aangepast gisteren om 23:30
Twee eigen goals en een trainer met een rode kaart: de wedstrijd van Willem II tegen FC Utrecht verliep alles behalve saai. Met veel tumult verloor de ploeg uit Tilburg met 3-2 van de Utrechters.
Profielfoto van Lobke Kapteijns

FC Utrecht, de nummer 3 van de ranglijst, opende de score in de twaalfde minuut. Na een lage voorzet van Ole Romeny gleed Raffael Behounek de bal in zijn eigen doel: 1-0.

Willem II kwam na de tegentreffer wel beter in de wedstrijd en trok na een half uur de stand gelijk. Op aangeven van Rúnar Thór Sigurgeirsson schoot Cisse Sandra de gelijkmaker binnen. Sandra maakte vervolgens hands in zijn eigen strafschopgebied. Noah Ohio wist de toegekende penalty te benutten en bracht de stand op 2-1.

Rode kaart voor Peter Maes
Peter Maes, trainer van Willem II moest daarna zijn eerste gele kaart incasseren vanwege protesteren. Toen hij daarna nóg een keer wat riep richting de scheids, trok arbiter Joey Kooij gelijk nog een tweede gele kaart. Maes kon vertrekken naar de tribune. Vlak daarna maakte Sandra zijn fout goed door te scoren na een blunder van Nick Viergever: 2-2.

In de 53e minuut kwamen de Tricolores voor de derde keer op achterstand. En ook dit keer opnieuw door een eigen goal. Sigurgeirsson werkte de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman.

Zesde plaats
Willem II kwam daarna bijna voor een derde keer langszij via Kyan Vaesen, maar de aanvaller miste net een voorzet van Mickaël Tirpan.

FC Utrecht blijft ongeslagen in de Eredivisie. Met de zege komt Utrecht na vijf wedstrijden op 13 punten, 2 punten minder dan nummer 2 PSV. Willem II staat op de zesde plaats met 8 punten.

Cisse Sandra en Kyan Vaessen vieren de 2-2 voor Willem II (foto: ANP).