Zes wedstrijden en nul punten: RKC nog dieper in problemen

Gisteren om 20:46 • Aangepast gisteren om 23:27
Het was de afgelopen dagen onmogelijk om een sportkrant of -website te openen zonder nieuws over Mohamed Ihattaren te lezen. De slechte prestaties van de Waalwijkers werden zelfs even naar de achtergrond geschoven door de spectaculaire RKC-nieuweling. Tot deze zaterdagavond, toen Sparta Rotterdam de thuisploeg met veel moeite met 1-2 versloeg.
Profielfoto van Leon Voskamp

Zes wedstrijden gespeeld, nul punten. Het programma de komende drie wedstrijden in de Eredivisie is heel pittig: Ajax thuis, FC Utrecht uit en FC Twente thuis. In de voetballerij is alles mogelijk, maar dit RKC Waalwijk loopt bepaald niet over van kwaliteit en vertrouwen.

Slaapverwekkend
De eerste helft in het Mandemakers Stadion was slaapverwekkend. Aan beide kanten was het voorzichtig wat de ploegen lieten zien. Er gebeurde weinig, op een paar schoten na die geen gevaar opleverden.

De enige grote kans van de bezoekers was direct raak. Eindhovenaar Mohamed Nassoh kreeg na een uitval aan de rechterkant de bal voor zijn voeten en haalde hard uit: 0-1.

Fraser grijpt in
RKC's trainer Henk Fraser was ontevreden over zijn ploeg en bracht bij het begin van de tweede helft twee nieuwe krachten. De supporters zagen toen een RKC dat heel graag wilde en een aantal keer gevaarlijk voor het Rotterdamse doel kwam.

Scoren is dit seizoen echter een probleem, pas twee keer werd een klein feestje gevierd op het veld. Met dat scoren had Sparta minder moeite. Eerst miste RKC-invaller Tim van de Loo een kans en in de omschakeling lag de bal korte tijd later in het andere doel: 0-2.

Toch werd het de laatste 25 minuten spannend in Waalwijk. Een aanvallend RKC werd beloond met een treffer van Richonell Margaret. Met het publiek erachter rook de thuisploeg bloed. Er volgde een sterke fase van de thuisploeg, de beste tot nu toe dit seizoen.

De 1-2 van Richonell Margaret. (Foto: ANP, Bart Stoutjesdijk)

Op het moment dat de 2-2 in de lucht hing zong de Waalwijkse aanhang 'alles of niets'. Het werd niets. RKC Waalwijk werkte keihard en viel aan, maar slaagde er ondanks meerdere kansen niet in om een tweede keer te scoren.

Opnieuw een teleurstelling dus, al helemaal omdat er op basis van de tweede helft meer in had gezeten voor de mannen van Fraser. De druk op de trainer zal door deze nieuwe nederlaag verder toenemen.