Nog één dagje genieten van de warmte: 'Het wordt écht anders'

Vandaag om 11:04 • Aangepast vandaag om 12:33
nl
Probeer vooral te genieten van het weer deze zondag, want vanaf komende week slaat het toch echt om. Dát is de boodschap van weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza in radioprogramma Weekend op Omroep Brabant.

"Er is deze zondag al wat meer bewolking dan zaterdag, maar het blijft voorlopig overal droog. Pas aan het eind van de middag zou een enkele bui vanuit België onze omgeving kunnen bereiken. Maar dat is heel plaatselijk, op de meeste plekken houden we het gewoon droog. 's Middags wordt het 23 of 24 graden."

Trek er dus vooral op uit of ga er nog even lekker voor zitten in de tuin. Want volgens Wouter is dit voorlopig de laatste echt warme dagen waarmee we het moeten doen. "Het weer wordt komende week heel anders."

"We komen in veel minder warme lucht terecht."

Dat begint voorzichtig aan al op maandag. Dan krijgen we al met wat regen te maken. "Dit zal vooral in de ochtend het geval zijn. Maandagmiddag breekt de zon af en toe door en wordt het overwegend droog. Maar we zitten dan in veel minder warme lucht. Het wordt dan een graad of 19."

Dinsdag ziet het er niet veel anders uit en moeten we rekening houden met ongeveer diezelfde temperatuur. "Dan krijgen we juist in de ochtend wat zon en in de middag meer bewolking en buien."

"Aan het eind van de week 13 of 14 graden."

Maar dan... Vanaf woensdag moeten we ons voorbereiden op heel wisselvallig weer. "Dagelijks buien of regen en weinig ruimte voor de zon", zo brengt Wouter het voor veel mensen toch slechte nieuws. "Daarbij staat er dan een stevige wind en de temperatuur gaat dalen. Ik denk dat die aan het eind van de week niet veel hoger zal zijn dan 13 of 14 graden." Herfstweer dus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!